Steeds meer Hagenaars rijden op stroom, de afgelopen jaren is het gebruik van elektrische auto’s enorm toegenomen. De opkomst van elektrisch vervoer in Den Haag is succesvoller dan verwacht en vraagt om een gedegen toekomstvisie. De gemeente Den Haag nam in 2015 het besluit om de komende jaren, 1000 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s te gaan plaatsen.

De vraag was: Hoe zorgt de gemeente Den Haag de komende jaren voor een goede laadinfrastructuur en wat is daar voor nodig ? Men zag een oplossing voor dit vraagstuk in een afgewogen uitbreiding van het laadnetwerk in Den Haag met een mix van publieke, semi publieke en private, snelle en langzame laadpunten. Nu anno 2019 werd deze week door laadpalenfabrikant Ecotap de 1000ste laadpaal geplaatst aan de Nieuwe Parklaan nummer 81.
“De stekkerauto is de auto van de toekomst. Elektrisch autorijden moet makkelijker worden dan rijden in een benzine- of dieselauto. Ik ben er trots op dat ik vandaag de duizendste oplaadpaal mag onthullen” aldus Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie).

Foto: DenHaag.nl