31 mei startsein voor het plaatsen van 260 laadpunten Zoetermeer

foto: zoetermeersdagblad.nl

Wie in Zoetermeer een elektrische auto heeft, hoeft straks niet verder te lopen dan 300 meter om zijn of haar auto op te laden. Dit is mogelijk omdat de gemeente investeert in het plaatsen van openbare laadpalen. Op woensdag 31 mei om 11.00 uur  gaf wethouder Robin Paalvast hiervoor het startsein op Locatie is het parkeerterrein bij Berlageplan 1.

Programma

Wethouder Robin Paalvast onthulde één van de 34 Ecotap oplaadpunten, waarvoor de gemeente vorig jaar een subsidie ontving en die komende weken geplaatst worden. Daarna opende  Paalvast op een groot led-scherm de definitieve locatiekaart voor 260 laadpunten in de stad. De locaties voor de laadpalen zijn, in samenspraak met bewoners, op een slimme manier verspreid over de stad.  Vanaf dat moment kunnen Zoetermeerders met een elektrische auto hun belangstelling tonen voor één van de 130 Ecotap Laadpunten op de locatiekaart via www.zoetermeer.nl/elektrischvervoer. Of de laadpaal er komt hangt af van de belangstelling van elektrische autorijders voor de betreffende laadpalen. Ook voor deze laadpalen ontving de gemeente een rijkssubsidie.

,,Klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit zijn dé uitdagingen binnen het programma Duurzaam en Groen Zoetermeer. Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven, waar inwoners volop kunnen genieten van een natuurrijk en groen Zoetermeer en een CO2 neutrale stad in 2040.”

Wethouder Robin Paalvast, Gemeente Zoetermeer

 

Gouden stekker
De totstandkoming van de locatiekaart bleef niet onopgemerkt. Gemeente Zoetermeer ontving vorige maand voor haar laadpalenbeleid de Gouden Stekker van de Vereniging Elektrische Rijders. Het unieke aan het beleid is dat alle locaties in een keer te zien waren op de beoogde locatiekaart en dat inwoners zich konden uitspreken over elke locatie.

Duurzaam en groen Zoetermeer

Klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit zijn dé uitdagingen voor een duurzaam en groen Zoetermeer. Ze wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven, een stad waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving: een natuurrijk en groen Zoetermeer en CO2 neutrale Stad in 2040.

De gemeente wil in de stad en in de regio actief groene en duurzame afspraken maken via Green Deals. Zo werkt de gemeente aan optimale condities voor lokale en regionale initiatieven van marktpartijen, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties en inwoners. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.

By |2017-06-01T14:32:41+00:00mei 29th, 2017|Algemeen Nieuws, dealers, Ecotap Nieuws, gemeente nieuws, Nieuwe Oplaadpalen Geinstalleerd, nieuws over laadpunten voor auto's, Opdrachten Gemeenten|Reacties uitgeschakeld voor 31 mei startsein voor het plaatsen van 260 laadpunten Zoetermeer

About the Author: