Elektrisch rijden is al aan een enorme opmars bezig, maar zien we vooral ook zakelijk hard groeien. Niet zo gek, want afgelopen tijd is het elektrisch rijden stevig (financieel) gestimuleerd en daarom ook binnen leasing opties behoorlijk gangbaar geworden.

Daarnaast wordt binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam ondernemen door steeds meer organisaties naar groene(re) alternatieven gekeken. Een (gedeeltelijk) groene ‘vloot’ aan bedrijfs- en/of leasewagens past dus prima in dat beeld en beleid.

Toch ligt het aantal oplaadpunten dat door bedrijven wordt gefaciliteerd op eigen/bedrijfsgrond nog vrij laag. Zonde, want er zijn wel degelijk een hoop voordelen! We delen enkele overwegingen met je:

  1. MVO en duurzaam ondernemen in de praktijk

Je durft anno 2018 als organisatie bijna niet meer te zeggen dat je niets aan MVO doet of duurzaamheid niet op je netvlies hebt.

Daarnaast wijzen veel onderzoeken uit dat het ZEGGEN dat je duurzaam of milieubewust onderneemt niet meteen geloofwaardigheid biedt voor anderen. Kort gezegd: je medewerkers en relaties zijn niet meteen onder de indruk als je claimt ‘groen’ te zijn.

Geloofwaardigheid, richting je personeel, klanten, relaties en andere organisaties creëer je vooral door te doen, in plaats van alleen te zeggen. Daar past een elektrisch rijden beleid dus prima en zichtbaar in!

  1. Meerwaarde voor medewerkers en bezoekers

Wanneer je elektrisch rijden binnen je wagenpark aanbiedt, is een oplaadpunt op kantoor/bedrijventerrein wel zo handig. Daarmee faciliteer je namelijk niet alleen voor medewerkers de broodnodige laadopties, maar ook voor relaties, partners en bezoekers is een faciliteit als deze logisch, nodig en wenselijk anno 2018.

Daarnaast blijkt dat medewerkers steeds vaker benoemen dat ze graag onderdeel zijn van een organisatie die (zichtbaar) aandacht hebben voor het milieu en duurzaam ondernemen. Win-win dus.

  1. Er zijn nog steeds subsidiemogelijkheden

Hoewel subsidie en financiële ondersteuning niet meer zo royaal wordt uitgedeeld als enkele jaren geleden, zijn er nog steeds constructies die je als organisatie als extra steuntje in de rug kunt krijgen voor het faciliteren van groene wagenparken en laadopties.

Welke opties er zijn voor jouw bedrijf, bekijken we graag met je!

Daarnaast zijn er binnen de keuze voor laadpalen en oplaadpunten tal van opties, afhankelijk van je wensen en benodigdheden. Denk hierbij aan de hoeveelheid medewerkers, de ruimte die je beschikbaar hebt, subsidieopties en de ruimte van investering die je hebt.

Daarom bekijken we graag met jou welke opties je bedrijf het beste past EN ook past bij de wensen en investeringsopties die je hebt.

Benieuwd geworden?

Kom in contact met ons team van experts en we gaan graag vrijblijvend met je kijken naar je mogelijkheden!