Right+to+plug
Belastingveranderingen elektrisch rijden 2024: Een diepgaande analyse

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. De overheid stimuleert deze trend door verschillende belastingvoordelen aan te bieden. Maar wat verandert er precies in 2024? In dit artikel duiken we dieper in op de belangrijkste belastingveranderingen voor elektrisch rijden.

Bijtelling

De bijtelling is een belasting die je betaalt als je een auto van je werkgever ook privé gebruikt. In 2024 blijft de bijtelling voor elektrische auto’s grotendeels ongewijzigd. Je betaalt 16% bijtelling voor een elektrische auto met een bijtellingscap tot €30.000. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling. Dit betekent dat als je een elektrische auto van je werkgever ook privé gebruikt, je over het eerste deel van de waarde van de auto minder belasting betaalt dan over het resterende deel. Dit is een stimulans om te kiezen voor een elektrische auto.

Energiebelasting

 Om te beginnen, wordt die energiebelasting bepaald per eenheid energie die je gebruikt. Voor stroom is dat dus per kilowattuur (KWh) en voor gas per kubieke meter (m3). Logisch toch? Hoe meer je verstookt, hoe meer je aan belastingen mag ophoesten.

Nu wordt het een beetje ingewikkelder: die belasting kent verschillende tarieven. Yep, je hoort het goed, niet één standaardtarief. Het hangt allemaal af van hoeveel je precies verstookt. Er zijn vier tariefklassen voor elektriciteit en vijf voor gas. En hier komt de clue: hoe hoger je in die klassen klimt, hoe minder belasting je per eenheid betaalt. Waarom? Wel, het idee is dat de grote jongens die veel energie vreten, een beetje ontzien worden. Want laten we eerlijk zijn, voor hen is besparen vaak wat lastiger.

En nu het goede nieuws, de veranderingen in 2024! De regering heeft de knoop doorgehakt: ze gaan de belasting op gas omhooggooien en die op elektriciteit omlaaghalen. Waarom? Simpelweg om ons aan te sporen die groene energiebronnen te omarmen én om die vervelende broeikasgassen een toontje lager te laten zingen.

Klinkt misschien als een hoop poespas, maar het heeft wel een reden. Het is als een subtiele duw in de rug om ons allemaal richting duurzamere keuzes te sturen. Dus, volgende keer dat je die energierekening ziet en je je afvraagt waarom die cijfers zo schommelen, weet je nu hoe de vork in de steel zit in 2024!

Wegenbelasting

De wegenbelasting is een belasting die je betaalt voor het gebruik van de openbare weg. Voor plug-in hybrides met een uitstoot van maximaal 50 gram CO2 per kilometer is er tot en met 2024 een korting van 50 procent op de wegenbelasting. In 2025 bedraagt die korting nog 25 procent en in 2026 is het, net als bij volledig elektrische auto’s gedaan met de fiscale voordelen en betaal je het volledige tarief. Dit betekent dat als je een plug-in hybride rijdt, je de komende jaren steeds meer wegenbelasting gaat betalen.

De belastingveranderingen voor elektrisch rijden in 2024 zijn over het algemeen gunstig voor elektrische rijders. De bijtelling blijft grotendeels gelijk, de energiebelasting voor elektriciteit gaat omlaag en de wegenbelasting voor plug-in hybrides gaat geleidelijk omhoog. Het is belangrijk om deze veranderingen in gedachten te houden bij het maken van je keuze voor een nieuwe auto.

Let op: Deze informatie is een algemene richtlijn en kan variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is altijd een goed idee om een belastingadviseur te raadplegen voor specifieke vragen of advies. We hopen dat dit artikel je helpt om een beter beeld te krijgen van de belastingveranderingen voor elektrisch rijden in 2024. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!