De BIOS-groep verzorgt het vervoer met ecotap oplaadpunten voor WMO.

Mensen met een wmo-vervoerspas in Blokker, de Kersenboogerd en de binnenstad van Hoorn, kunnen vanaf 14 april voor korte ritten gebruikmaken van elektrisch vervoer voor één euro. Het zijn elektrische auto’s, E-Shuttles, van Regiotaxi West-Friesland die vijftien minuten van te voren zijn te reserveren. De ritten zijn maximaal drie kilometer.

De BIOS-groep verzorgt voor de regio West-Friesland het vervoer in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Onderdeel van de aanbesteding was dat bedrijven met vernieuwingen moesten komen. De BIOS-groep kwam daarop met het plan voor het elektrisch vervoer voor korte ritten. Dit is nu voor de komende vijf jaar geregeld.

Er is gekozen voor Blokker, de Kersenboogerd en binnenstad omdat dit de wijken zijn waar bewoners nu ook al de meeste korte ritten met Wmo-vervoer maken. Er zijn drie shuttles beschikbaar, bestuurd door personeel van WerkSaam. Net als bij de Regiotaxi West-Friesland gaat het om een deeltaxi-systeem voor maximaal drie passagiers. Ruim 1700 mensen die hiervan gebruik kunnen maken krijgen hierover een brief en ze krijgen één rit cadeau.

Van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur rijden de shuttles. Ze zijn te reserveren bij Regiotaxi Westfriesland, 088-666 7000, en online via www.regiotaxiwestfriesland.nl. Het is belangrijk de de rit een kwartier of langer van te voren te reserveren.

By |2017-05-16T07:22:00+00:00april 10th, 2017|agenda, Algemeen Nieuws, dealers, Ecotap Nieuws, gemeente nieuws, Nieuwe Oplaadpalen Geinstalleerd, Nieuws Noorse Site|Reacties uitgeschakeld voor De BIOS-groep verzorgt het vervoer met ecotap oplaadpunten voor WMO.

About the Author: