Blog-Tenkstation-Amber
De elektrische deelauto – over de trend

Dat onze vervoersmiddelen steeds meer elektrisch worden is geen nieuws. Wel een trend overigens. Maar waar we nog steeds in eerste instantie vooral denken aan onze auto’s en fietsen, is er meer. Het groeiend aantal elektrische vrachtwagens en bussen voor stad-en-streek vervoer bijvoorbeeld.

Ook groeiend aan populariteit in met name steden is de elektrische deelauto. Daarom duiken we in ons blog van vandaag in de trend rondom de deelauto en wat we mogen verwachten.

Schoon stadsalternatief voor de vervuilende auto

Zeker in steden zijn de elektrische deelauto’s enorm aan het groeien in populariteit en zichtbaarheid. Het uitgangspunt hier is dat een eenvoudig toegankelijke deelauto als schoon alternatief voor rijden met een (niet elektrische) auto in met name binnensteden moet dienen.

Niet alleen in grote steden

De gemeente Woudenberg bijvoorbeeld. Die heeft er dit jaar voor gezorgd dat deelauto’s in de nieuwe woonwijk Hoevelaar in Woudenberg mogelijk zijn gemaakt. Het biedt niet alleen een oplossing voor een beter milieu en financieel voordeel, het levert tevens een bijdrage aan het verminderen van de parkeerdruk in woonwijken. Of Sint-Michielsgestel in Noord Brabant daar is de inschrijving van bewoners voor elektrische deelauto enorm.

Deelauto’s zakelijke markt

Het inzetten van een elektrische deelauto is een zeer voordelige oplossing voor het optimaal benutten van je wagenpark. Als onderneming geef je ook een signaal dat je het ‘groen’ ondernemen serieus neemt.. Je vermindert je CO2-uitstoot, je houdt geld over en stimuleert je werknemers ook nog eens door het goede voorbeeld te geven. Je laat mede hier ook zien dat je geeft om duurzame mobiliteit geeft.

Het is dagelijkse kost. Medewerkers komen in hun leaseauto naar het werk waarna de auto wel 8 uur lang stil kan staan. Vaak zie je dan gebeuren dat een collega in die tijd of een auto huurt of met privé-auto naar een afspraak moet. De auto’s worden vaak niet optimaal benut. Voor zowel de werkgever als de werknemer is het rendabeler als er in dit geval gebruik wordt gemaakt van een deel autoregeling. De voordeligste oplossing als bedrijf is dat medewerkers binnen een bedrijf onderling hun auto’s delen. 

Laadpunten voor elektrische auto’s

De roep om passende laadpunten groeit enorm. Waarom investeren in een laadpunt? Omdat het beduidend goedkoper is. Het is goedkoper om een laadpaal thuis te plaatsen, omdat je thuis of op de zaak je eigen energietarieven hebt afgesloten. Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld twee keer zoveel betaalt bij een commerciële laadpaal, t.o.v. een thuislaadpaal of een laadpaal op de zaak.

Benieuwd naar de opties? Vraag eens een gratis adviesgesprek aan.