Tim den Hartog_ecotap-3
De keuze voor Ecotap startte met onderzoek…

“Den Hartog Charging maakt deel uit van Den Hartog BV, van origine een brandstoffenleverancier.
Een onderneming die gedeeltelijk de shift heeft gemaakt naar die van energiepartner. Het gaat daarbij om de mix, van diesel en benzine naar biobrandstoffen, elektriciteit, waterstof. Dit, om zodoende toekomstbestendig te zijn en onze klanten te allen tijde te kunnen bedienen bij de energievraag die zij hebben. Het verklaart ook waarom onze charging tak is opgericht.” Aan het woord is Tim den Hartog van Den Hartog uit Groot-Ammers in Nederland.

Betrouwbare partner

Tim vervolgt: “Onze visie is eigenlijk al 15 of 16 jaar geleden ingezet. De route was erop gericht om zo snel mogelijk weg te gaan van fossiele brandstof, en toen zijn we vol ingestapt op de biobrandstoffen. Met charging zijn we vervolgens 3 jaar geleden aangevangen. Dit proces startte met grondig onderzoek in de markt. Daarbij ging het om vragen als: Welke spelers zijn er allemaal en wat kunnen wij als onderneming binnen deze markt betekenen? De resultaten van het onderzoek brachten ons bij Ecotap, niet in de laatste plaats omdat we op zoek waren naar een betrouwbare partner. De naam Ecotap kwam sowieso heel vaak en overtuigend naar voren in het onderzoek. Daarnaast bieden zij voor heel veel toepassingen een geschikte laadpaal aan. Ecotap biedt bovendien mooie innovatieve technologie op het gebied van de constructie. Alles bij elkaar dus volop reden om in contact te treden met Ecotap. Zij zagen in ons ook een interessante, toekomstbestendige partner, dus vandaar dat ze er welwillend in mee gingen. Het is nu 1,5 jaar dat we actief in de markt bezig zijn.”

Prettig samenwerken

En hoe verloopt de samenwerking sinds die tijd? Den Hartog daarover: “Ecotap reageert en ondersteunt in alle gevallen snel en goed. Wij kunnen dan ook altijd bij hun customer service terecht. Vervolgens kom je er samen vlot uit, dat is bepaald niet bij alle leveranciers het geval. Het is gewoon prettig samenwerken met Ecotap, het is een vrij warm en informeel bedrijf. Bij elke laag van de organisatie kan je gemakkelijk terecht als er eventuele problemen zijn. Als er op locatie iets niet werkt of lukt met het installeren, en je hebt extra expertise nodig, dan heb je gewoon altijd binnen een half uur iemand aan de lijn. Ons bedrijf staat voor snelle service en aandacht voor de klant, en daar helpt Ecotap ons dus goed bij.”

Samen groeien

“We zijn heel actief in gemeentes, transport en automotive. Dat zijn de pijlers waar we het meest op acteren. Wij willen groeien in het aantal laadpalen en dat willen we ook best snel doen. De acceleratie is al ingezet, alleen is die nog lang niet klaar. We hebben twee verschillende soorten takken: we exploiteren zelf én we verkopen aan onze klanten. De komende 5 jaar willen we veel mooie projecten gaan draaien bij onze klanten én het aantal laadoplossingen dat wij exploiteren – bij gemeentes en vastgoed – flink ophogen. De vraag vanuit de markt is er, evenals de perfecte producten om het te realiseren én de kennis om het zorgvuldig uit te voeren. Als Den Hartog zijn we er klaar voor”, besluit Tim.