De toekomstverwachtingen van elektrisch rijden

Dat elektrische auto’s “here to stay” zijn is inmiddels volledig duidelijk. Dat we de komende jaren een toename zullen zien van het aantal elektrische auto’s is daarmee gegarandeerd.

Maar wat zijn de verwachtingen van automobilisten en overheden hierover, wat zeggen de onderzoeken en wat gaan we de komende jaren in ons straatbeeld zien veranderen?

Elektrisch rijden is de toekomst (en het heden)

Met name in grote steden wordt afgelopen jaren regelmatig onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de vraag naar elektrische auto’s. Met name in grote steden groeit het aantal auto’s en de vraag ernaar enorm.

Vooral leasemaatschappijen zetten massaal in op de relatief nieuwe vorm van autorijden.

Waar we nu al veel meer auto’s zien, zal dit binnen 5 jaar nog vele malen hoger zijn, is de verwachting. Met name in grote steden is de uitgifte van elektrische auto’s sterk aan het groeien.

Toenemende vraag naar elektrisch rijden

Een van de meest gehoorde eisen van afgelopen periode onder huidige elektrische rijders en geïnteresseerde toekomstige rijders is het langer kunnen rijden zonder tussentijds te laden.

Waar voorheen 100km voor veel voertuigen al de max was, kun je met nieuwere modellen al snel tegen de 350km rijden en dat maakt elektrisch rijden al snel een stuk interessanter.

Een bijkomend effect is de groeiende vraag naar oplaadpunten en laadpalen. Netbeheerders krijgen komende jaren te maken met een sterke groei. LEES HIER VERDER

By |2017-09-01T09:40:27+00:00september 1st, 2017|Algemeen Nieuws, Blog|Reacties uitgeschakeld voor De toekomstverwachtingen van elektrisch rijden

About the Author: