DE URUS IS DE EERSTE PLUG-IN HYBRIDE VAN LAMBORGHINI

DE URUS IS DE EERSTE PLUG-IN HYBRIDE VAN LAMBORGHINI

“When I miss the sound and the fury, I take refuge in my garage and turn the key in the ignition of my Miura”, zei Ferruccia Lamborghini ooit. Bij de nieuwe Lamborghini Urus is dit misschien verleden tijd.

De nieuwe Lamborghini Urus komt namelijk als plug-in hybride, bevestigt Maurizio Reggiani, hoofd van Research en Development bij Lamborghini. Opvallend, want eerder zei dezelfde Reggiani dat een hybride-aandrijflijn het DNA van Lamborghini zou verwoesten.

PRIMEURS OP DE LAMBORGHINI URUS
De aandrijflijn van de nieuwe Urus is een primeur voor het Italiaanse merk, dat nooit eerder een hybride-aandrijflijn produceerde. Wanneer de Urus in 2018 bij de dealers verschijnt, is de SUV eveneens podium voor een andere primeur. Het is de eerste Lamborghini met een turbomotor. Volgens Reggiani is de koppel van een turbomotor ideaal voor een SUV. De plug-in hybride volgt later. Het is overigens niet de eerste SUV van het merk, die eer pakt de Lamborghini LM002 uit 1986.

BEST VERKOPENDE LAMBORGHINI
De Urus moet de bestverkopende Lamborghini worden van het aanbod, dat nu enkel bestaat uit de Huracan en Aventador. Volgens Reggiani is de SUV niet enkel een auto voor de show, de Urus kan écht offroad.

Bron:ZERauto

About the Author: