DELEN, DELEN EN DELEN

Rotterdammers delen hun auto, Utrechters hun stroom. En daardoor delen werknemers in de EV-sector de werkvloer met nieuwe collega’s.

Deelnemers van Project A15 deelden vorig jaar 1.300 keer hun elektrisch aangedreven leaseauto. Onderling gingen de berijders in Rotterdam de strijd aan wie de auto het vaakst wist te verhuren via het autodeelplatform SnappCar. De winnaar is Jeroen Prinsen uit Poortugaal. Hij verhuurde zijn auto negentig keer in één jaar.

SMARTGRID IN UTRECHT

Het eerste Vehicle2Grid energieopslagsysteem van Europa is officieel in gebruik genomen in de Utrechtse wijk Lombok. Dit systeem gebruikt het accupakket van een elektrische auto als opslag van zonne-energie. Daarbij kunnen deelnemers met zonnepanelen de geproduceerde energie zelf verbruiken of verkopen aan de buurman.

VEEL WERKGELEGENHEID IN LAADINFRASTRUCTUUR EN SMART GRIDS.

De werkgelegenheid in elektrisch vervoer zal naar verwachting in 2020 verzesvoudigd zijn ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De grootste banentoename wordt voorspeld in laadinfrastructuur en smart grids. De geschatte werkgelegenheid in 2020 ligt op gemiddeld tienduizend voltijdbanen.

 

Bron: EV-Nieuws

By |2015-05-18T07:55:08+00:00maart 18th, 2015|Algemeen Nieuws|0 Comments

About the Author: