Nieuws

Ecotap als partner van ENGIE levert komende jaren laadpalen aan Den Haag

Den Haag gaat van 1200 naar 2400 laadpalen de komende jaren. Wethouder Van Tongeren van Duurzaamheid en Energietransitie van de Gemeente Den Haag trekt geld uit voor extra laadpalen voor elektrische auto’s. Dat heeft hij deze week bekendgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat Den Haag koploper is qua laadmogelijkheden, en de stad wil dat blijven.

Schonere lucht is één van de prioriteiten van het college. Drie jaar geleden is de gemeente Den Haag gestart met het aanleggen van een laadpalen netwerk. Deze werden gerealiseerd, ontwikkelt en onderhouden door Ecotap.

Gemeente Den Haag heeft ENGIE aangesteld voor het beheer van de huidige laadstations voor de komende vier jaar. Er zullen meer dan 1000 nieuwe laadpunten worden geplaatst die ENGIE samen met haar partner Ecotap zullen gaan bewerkstellingen. “We zijn natuurlijk erg trots dat wij, als partner van ENGIE, Den Haag aan een nog schonere lucht kunnen blijven helpen” aldus Bjorn Brands van Ecotap. Den Haag is een van de 35 gemeentes die samen met 9 provincies en minister van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord ondertekend heeft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *