In eerdere nieuwsberichten lieten we al weten dat Ecotap niet alleen hard groeit, maar ook binnen Europa belangrijke stappen heeft gezet als het gaat om de kwaliteit en dekkingsgraad van laadstations binnen Europa.

Tijd voor een kleine samenvatting.

 

Grootste aanbesteding ooit voor oplaadpunten gaat naar Ecotap

Begin juli konden we het prachtige nieuws delen dat Ecotap het elektrisch rijden een flinke impuls geeft met deze aanbesteding. Met de aanleg van nieuwe laadpunten in Gelderland en Overijssel, wordt Nederland in een klap 4.500 nieuwe oplaadpunten rijker.

 

De aanleg start na de zomerperiode en vervolgens blijft Ecotap ook actief in het beheer en onderhoud van deze openbare laadpalen.

 

Duurzaam geproduceerde energie

Door de groei van het aantal laadpunten is het belangrijk om de belasting op het elektriciteitsnetwerk in het oog te houden.

Daarom wordt er ‘silm geladen’ en zoveel mogelijk aanspraak worden gemaakt op duurzaam geproduceerde energie, afkomstig van lokale coöperaties. Op piektijden kan de laadsnelheid worden verlaagd om op een haalbare en duurzame manier het laden te faciliteren.

 

Nieuw pand voor Ecotap

Met de recentelijke aanbesteding en de enorme groei die Ecotap doormaakt binnen heel Europa, wordt op dit moment een groot pand aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel verbouwd om Ecotap te kunnen huisvesten.

Inmiddels werken meer dan 60 mensen bij Ecotap.

 

En ook in de verbouwing van het nieuwe pand houden we het oog op duurzaamheid.

CEO Kees van Bergen vertelt: “In het vernieuwde pand worden materialen hergebruikt omdat we vinden, dat dat ook bij deze tijd hoort. Daarom hebben wij een oud gebouw gekocht en in oude glorie hersteld.”

 

Eichrecht certificaat toegekend aan Ecotap

Het Duitse meetinstituut PTB heeft Ecotap voor al haar openbare laadstations de “Baumusterprüfbescheinigung” toegekend.

Dit vormt een garantie dat Ecotap klanten in een eerlijke, traceerbare en transparante laadtransactie voorziet.

 

Ecotap is als eerste fabrikant trotse eigenaar van dit certificaat en toont daarmee opnieuw een oog voor kwaliteit, betrouwbaarheid en de wens om Europa verder te veroveren.

 

Kennis maken met Ecotap

We komen graag in contact met gemeenten en organisaties over hun laadwensen en de potentie van de omgeving.

 

Ons professionele team van mensen staat klaar voor een uitgebreide aanpak die zorgt voor de beste oplossing, iedere keer weer.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen doen?

 

Kom in contact met ons team.