legrand
Ecotap is verheugd haar groeipartnerschap met Legrand aan te kondigen

BOXTEL (NL) / LIMOGES (FR) – 2 augustus
Ecotap, de toonaangevende leverancier van EV-oplaadoplossingen in Nederland, is verheugd aan te kondigen dat het een samenwerking is aangegaan met Legrand SA, waarmee het een optimale groeipartner heeft gevonden om zijn internationale uitbreiding.

Met meer dan 40K laadpunten geïnstalleerd in meer dan 22 landen, is Ecotap een van de toonaangevende Europese specialisten in AC- en DC-laders en biedt het volledige oplossingen en diensten voor woningen, bedrijven en openbare plaatsen.

eMobility heeft zijn omslagpunt overschreden en de vraag naar elektrische voertuigen groeit in een razend tempo. Om de alsmaar groeiende EV-vloot te ondersteunen en een optimale gebruikerservaring mogelijk te maken, is er een sterke behoefte aan slimme, betrouwbare en schaalbare laadoplossingen.

Ecotap vond de meest complementaire partner om het bedrijf op te schalen en toch dicht bij de bedrijfscultuur te blijven. Het partnerschap met Legrand stelt Ecotap in staat om zijn internationale groei te versnellen dankzij het uitgebreide wereldwijde bereik, de expertise en het netwerk van Legrand. Belangrijk is dat Legrand hoog scoort in haar ESG-beleid en actief sociaal ondernemerschap en diversiteit ondersteunt, waardoor het perfect past bij de Ecotap-cultuur.

Bovendien stelt het groeipartnerschap met Ecotap Legrand in staat om zijn aanwezigheid in eMobility te versterken en zijn groei in heel Europa op te voeren door volledige EV-oplaadoplossingen aan te bieden die bijdragen aan zijn toewijding aan het creëren van betrouwbare infrastructuur, inclusief de gebouwen van morgen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees van Bergen: kees@ecotap.nl

Over Ecotap

Ecotap is een Nederlandse aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, gevestigd in Boxtel, met een personeelsbestand van ongeveer 60 FTE’s. In 2021 wordt een omzet verwacht van ongeveer € 40 miljoen, gegenereerd in meer dan 22 landen. Ecotap is een van de toonaangevende Europese specialisten in wisselstroom- en gelijkstroomladers en biedt full-suite laadoplossingen en -diensten voor woningen, bedrijven en openbare plaatsen.

Over Legrand

Legrand is de wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren. Het uitgebreide aanbod van oplossingen voor commerciële, industriële en residentiële markten maakt het een referentie voor klanten over de hele wereld. De groep maakt gebruik van technologische en maatschappelijke trends met blijvende gevolgen voor gebouwen met als doel het leven te verbeteren door de ruimtes waar mensen wonen, werken en ontmoeten te transformeren met elektrische, digitale infrastructuren en verbonden oplossingen die eenvoudig, innovatief en duurzaam zijn. Op basis van een aanpak waarbij alle teams en belanghebbenden betrokken zijn, zet Legrand zijn strategie van winstgevende en duurzame groei voort, aangedreven door acquisities en innovatie, met een gestage stroom van nieuwe aanbiedingen, waaronder Eliot-verbonden producten met een hogere gebruikswaarde. Legrand rapporteerde in 2020 een omzet van € 6,1 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Parijs en maakt met name deel uit van de CAC 40 en CAC 40 ESG-indexen. (code ISIN FR0010307819). www.legrandgroup.com