Nieuws

Ecotap levert laadpalen aan het E-Mobility Park in Vlissingen

Gedeputeerde staten heeft op 31 maart besloten Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland te steunen om komende jaren een aantal demoprojecten uit te voeren en door te ontwikkelen. 

Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland  (SDMZ) is in 2018 opgericht met als doel om 2.000 elektrische deelauto’s te (helpen) realiseren in Zeeland om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de mobiliteit én leefbaarheid in kleine kernen.
 
Het eerste project van SDMZ was de bouw van het E-Mobility Park in Vlissingen. Hier staan inmiddels 6 elektrische deelauto’s die veelvuldig worden gebruikt door omliggende bedrijven, ZZPers én particulieren.

Op het E-Mobility Park kan iedereen een elektrische deelauto huren die rijdt op lokaal opgewekte en duurzame energie. Het doel is om de mobiliteit te verduurzamen en efficiënt gebruik te maken van voertuigen door deze te delen.

De ambitie is om meerdere E-Mobility Parks op slimme locaties in Zeeland te realiseren. Zo kunnen gebruikers de elektrische deelauto’s en andere elektrische vervoersmiddelen van het ene park, op het andere park achterlaten en overstappen op bijvoorbeeld het openbaar vervoer. 

Dankzij de toegekende subsidie van de Provincie kan de stichting de komende twee jaar projecten uitvoeren en het netwerk van emissie-vrije deelauto’s laten groeien. 

Ecotap leverde, in samenwerking met Agrisnellaad, een bijdrage aan dit project door het fabriceren en installeren van Duo laders en Wand laders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *