In Amersfoort is het nieuwe laadplein van Noot Personenvervoer in gebruik genomen. Op een kavel van 1.650 vierkant meter, op het bedrijventerrein Industriekwartier aan de Xenonweg, is de afgelopen maanden een compleet laadplein gerealiseerd.

Noot Personenvervoer die alle elektrische voertuigen, die rijden voor Regiotaxi Eemland Heuvelrug, inmiddels kunnen laden door de 40 Ecotap laadpunten, waaronder een Ecotap snellader.

Het is hiermee het eerste regiotaxibedrijf in Nederland dat volledig met 100 procent elektrische personenauto’s rijdt. De overgang naar elektrisch rijden levert een besparing op van 3 miljoen dieselkilometers per jaar. Nationaal Groenfonds financierde een deel van het laadplein.

Via de slimme software van het Boxtelse Ecotap, zullen de taxi’s vooral ’s nachts worden geladen op het laadplein en overdag zal er meer gebruik wordt gemaakt van de snellader.

Eerder al won Ecotap de aanbesteding van 50 Snelladers in Amsterdamse taxiwereld. Deze laadpalen zullen komende tijd in de openbare ruimte worden geplaatst.

Ook buiten Nederland timmert Ecotap hard aan de weg. Zo zijn er inmiddels kantoren in: Finland, Costa Rica, Uruguay, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Slovenië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Ukraine, België, Polen, Turkije en Duitsland.