Op de foto: Fred de Gier (Export manager Ecotap) en Dirk Koch (Technical advisor Ecotap) bij de eerste laadstations met conformiteitscertificaat die worden uitgeleverd.

Boxtel – Ecotap levert de eerste Laadstations met een Baumusterprüfungsbescheinigung van de PTB en een conformiteitsverklaring voor meetapparatuur. Om deze verklaring te mogen maken, heeft Ecotap een conformiteitscertificaat per laadstation van het Eichamt Köln mogen ontvangen. Vrijdag 26 Oktober 2018 is een historische dag voor Ecotap BV. Op deze dag worden namelijk daadwerkelijk  de eerste 16 laadstations uitgeleverd aan Ecotap klanten. De laadstations worden geleverd aan meerdere Stadtwerke en Energieleveranciers

“Om deze certificering te verkrijgen, moest er voorafgaand veel geregeld en getest worden. Het Ecotap team heeft in samenwerking met LMS en de PTB Braunschweig meer dan 1 ½ jaar gewerkt om deze certificering te verkrijgen”.

, aldus Fred de Gier , (Export Manager Ecotap)
[/fusion_separator]

Nu kan de eigenaar van het laadstation de kosten die een consument maakt, officieel in rekening brengen per kilowattuur. Consumenten die hun auto opladen, betalen vanaf nu exact wat ze afnemen en hebben achteraf de mogelijkheid de juistheid van deze transactie te controleren.

Men kan de meegestuurde data invoeren in een transparant software, welke men vindt op de site van de PTB in Braunschweig, om hier te checken of de data valide zijn en men daadwerkelijk op het bewuste laadstation dit laadproces heeft uitgevoerd en de bewuste aantal kilowatturen heeft afgenomen.

Ecotap BV is trots deze mijlpaal nu gezet te hebben!