Blog

Elektrisch in 2020; waarom je dit jaar de stap kunt wagen

Het aantal elektrische auto’s op de weg blijft maar stijgen en die trend zal niet zomaar stoppen. Na een run onder leaserijders afgelopen jaar vanwege de stijgende bijtelling, gaan ook steeds meer privé-rijders op onderzoek uit bij de aanschaf van een nieuwe of vervangende auto.

Dat die zoektocht soms niet eenvoudig is, is logisch. De mogelijkheden zijn uitgebreider dan voorheen. Waar je eerst behoorlijk merkvast je keuze maakte tussen diesel en benzine op basis van het aantal kilometers dat je reed en de kleur en opties je enige twijfels waren, zijn de opties nu zo breed dat je je uitgebreider oriënteert.

In die oriëntatie zien we steeds vaker dat elektrisch een serieuze optie is, en dat is mooi! In ons artikel van vandaag geven we je een aantal goede redenen om in 2020 serieus de overstap naar elektrisch rijden te overwegen. Dat elektrisch rijden een goed effect heeft op het milieu, lijkt ons zo duidelijk dat we die voor het gemak uit het lijstje laten.

Rijplezier

We beginnen dit lijstje niet met financiële afwegingen of het milieu. Nee, het draait om jou als automobilist. En als we de huidige elektrische bestuurders aan het woord laten, springt het rijplezier er meteen uit. Naar hun zeggen “wil je niet meer terug als je eenmaal elektrisch hebt gereden”. Rijcomfort en -plezier is dus een absoluut goed argument om je overstap naar elektrisch rijden te overwegen.

Groeiend aantal occasions

Als de aanschafkosten van een nieuwe elektrische auto je tot nu toe tegenhouden, hebben we goed nieuws. Het aantal elektrische occasions stijgt namelijk sterk, zeker nu steeds meer naar opties wordt gekeken om deze tweedehands auto’s ook daadwerkelijk in Nederland te houden (in plaats van ze te verliezen aan export naar het buitenland).

Voor iemand die graag tweedehands koopt uit kostenoverweging, maakt dit de kans op elektrisch succes in 2020 dus groter!

Private lease

Direct in dat straatje past de optie van private lease. Een constructie die de afgelopen veel aan populariteit heeft gewonnen om ook mensen die privé rijden te voorzien van een optie om een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand te kunnen rijden.

En in die private lease wordt ook steeds vaker de elektrische auto meegenomen. Zo is de mogelijk wat hoge aanschafprijs van een elektrische nieuwe auto geen probleem meer.

Laadpunten

Een van de nog steeds veelgehoorde drempels is de ‘angst’ voor het stil komen te staan ergens in Nederland omdat “je tank leeg is”. Die angst is ongegrond. Het aantal laadpunten in Nederland en Europa is enorm gegroeid en groeit nog steeds per dag, in alle delen van Nederland. Daarnaast zijn de opties voor een thuislader uitgebreid en geeft dat je eigenlijk de zekerheid van ‘een tank aan huis’.

Daarnaast staan de ontwikkelingen niet stil en is de actieradius van een elektrische auto in 2020 al sterk vergroot ten opzichte van die van 5 jaar geleden.

Portemonnee

Ah, daar is -ie dan. De euro’s. Hoewel de elektrische auto vaak de naam heeft duur te zijn in aanschaf, verdient zich dit in veel gevallen al snel terug. Je ‘tankt goedkoop’ en maakt daarnaast gebruik van allerlei andere voordelen op bijvoorbeeld je belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *