gerald021
‘Elektrisch rijden moet je gewoon doén’

Zijn eerste elektrische auto dateert al van acht jaar geleden. Dat was een Renault ZOE, met een bereik van 100 kilometer. Daar legde hij een stepje achterin, voor het geval hij niet bij zijn afspraak kon komen. Inmiddels rijdt Gerald van Kessel (55) nog steeds elektrisch. De mededirecteur van MGM Projectontwikkeling uit Best zweert bij de laadpalen van Ecotap. Sterker nog: “Wij bouwen nu woningen met een laadpaal van Ecotap er standaard bij!”

Gerald van Kessel heeft iets met duurzaamheid. Samen met zijn broer Marcel startte hij MGM Projectontwikkeling. Dat bouwt nul-op-de-meter woningen. “Wij doen duurzaamheid en daar past elektrisch rijden bij”, klinkt het stellig. Daarbij kijkt Gerald nadrukkelijk niet naar terugverdientijden. “Nee, elektrisch rijden moet je niet voor het geld doen. Wij komen uit de bouwmaterialenhandel. Daar vraagt men ook niet om terugverdientijden. Bewust kijken wij naar onze eigen footprint. Dan komen er vanzelf kansen.”

Wat Van Kessel betreft is elektrisch rijden het vervoer van de toekomst. Hij heeft zijn ZOE van weleer inmiddels ingeruild voor een Jaguar I-Pace, die hij zowel privé als zakelijk rijdt. Die laadt hij thuis op, aan een snelladertje van Ecotap. Zijn vrouw en kinderen rijden ook allemaal elektrisch. Daarvoor staan 3 Renault ZOE’s klaar. Die worden opgeladen aan een laadpaal, eveneens van Ecotap. “Die Jaguar van mij laadt nu eenmaal een stuk minder snel”, weet Gerald. “Maar dat is het mooie van Ecotap: die bieden technisch zoveel keuzes, dat elektrisch rijden voor iedereen gemakkelijk en dus toegankelijk wordt.”

Bewuste keus

De ondernemer Van Kessel koos bewust voor de laadpunten van Ecotap. “Da’s een kwestie van ons kent ons. Ecotap staat ergens voor, maakt een goed product en verstopt zich niet achter een helpdesk. Ze zijn 24/7 bereikbaar. Mijn eerste thuislader deed het niet, ik belde, kreeg de directeur aan de lijn en kon op zondagochtend langskomen. Dat zullen ze nu ongetwijfeld niet meer doen maar het zegt iets over de firma.” Die filosofie sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van MGM. Niet voor niets huist het hoofdkantoor midden in een door het bedrijf zelf gebouwde wijk. “Daar zijn wij dus ook altijd bereikbaar.”

De zakelijke relatie tussen MGM Projectontwikkeling en Ecotap is met de jaren sterk gegroeid. Zo staan ook bij het onroerend goed dat de ondernemende broers in Best hebben laders van Ecotap. “Dat zijn 21 palen en 3 snelladers”, somt Gerald op. “Die staan altijd vol.”