Elektrische fietsen hebben de toekomst

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag een rondje gefietst op de “e-bike van de toekomst”. 

In de nieuwe hal van Gezelle drukte Willem-Alexander op een rode knop waarmee de fabriek officieel werd geopend. Daarna kreeg de koning een rondleiding door de fabriek en reed hij een rondje over de testbaan van de fabriek. De glimlach is tijdens de rit op deze elektrische fiets niet van de koning zijn gezicht verdwenen. Volgens mij vond hij het elektrisch fietsen een geweldig leuke ervaring!

‘Elektrische fietsen hebben de toekomst’

Tijdens de openingstoespraak werd aangegeven dat de fabriek voor maar liefst tien miljoen euro is gebouwd en hoopt daarmee klaar te zijn voor de toekomst. Die toekomst zit met name in de verkoop van elektrische fietsen. Op dit moment is één van de drie fietsen die Gazelle produceert, elektrisch.
Geautomatiseerd productieproces

Het productieproces is bijna helemaal geautomatiseerd. Toch werken er nog altijd ruim 250 mensen in de Gazelle fabriek. Het paradepaardje van de fabriek is de spiksplinter nieuwe lakkerij.

In Dieren worden per dag 1000 tot 1500 fietsen geproduceerd. De productietijd van een fiets gaat door de automatisering terug van vijf naar 2,5 dagen. De geproduceerde fietsen gaan heel de wereld over.

E-bike van de toekomst

De elektrische fiets van de toekomst combineert comfort en functionaliteit met een ontwerp van het gerenommeerde Giugiaro Design. Over deze futuristische e-bike van Gazelle zullen we u binnenkort meer berichten. Hou de website in de gaten!

 

About the Author: