Gemeenten informatie 2017-02-01T13:53:51+00:00

Vertegenwoordigt u uw gemeente en investeert uw gemeente in duurzaamheid ? Dan bent u bij Ecotap aan het juiste adres. Wilt u verder lezen wat ‘de’ oplossing is voor oplaadpunten binnen uw gemeente, vraag dan met behulp van het formulier uw wachtwoord aan.

Heeft u al een wachtwoord, dan kunt u hier inloggen.

Login Gemeenten
Uw gegevens

* Verplicht in te vullen

De Gemeente Oss wil graag een stapje extra zetten als het gaat om duurzaamheid. Daarom zijn wij al zo’n zes jaar geleden begonnen met rijden op aardgas/biogas.” Aan het woord is Dirk Wim In ’t Hof beleidsmedewerker duurzaamheid. Hij vervolgt;

“Inmiddels rijden we met meerdere elektrische auto’s, beschikken we over acht elektrische scooters en ruim tien elektrische fietsen. Logisch dus dat we al vier Ecotaps in de Gemeente Oss hebben staan, de kernen zullen ongetwijfeld spoedig volgen.” Zijn collega Theo Geurts van Kessel vervolgt; “Het stimuleren van elektrisch rijden vraagt om een voorbeeldfunctie. We zien graag dat mensen elektrisch fietsen of scooteren tijdens bijvoorbeeld het woon-werkverkeer, het boodschappen doen en op andere drukke momenten. De verkeersdruk neemt dan af en tegelijkertijd is het milieu er mee gebaat. Een pluspunt van de Ecotap is dat er geen stroomaansluiting nodig is, omdat alle benodigde elektriciteit door een zonnepaneel duurzaam wordt opgewekt.” In ‘t Hof en Geurts van Kessel zijn het er over eens: “We zien graag nog veel meer elektrische laadpalen in de regio Oss.
Dirk Wim In ’t Hof, Gemeente Oss: afdeling Duurzaamheid