Terwijl Donald Trump verkondigt de kolenfabrieken te heropenen, verkondigt Opel haar eerste volledig elektrische auto. De Opel Ampera E heeft maar liefst een actieradius van 400 km  en levert prestaties als een sportwagen.  Deze Ampera heeft een maximumkoppel van 360Nm en een vermogen van 150kW (204pk). De volledig elektrische Opel Ampera-e sprint in slechts 3,2 seconden van 0 naar 50 km/u. Dat zijn toch aardige specs voor een elektrische auto in 2017.

Hiermee verbreekt Opel een definitieve virtuele breekpunt waardoor andere autofabrikanten de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s doen versnellen. Hieronder een kleine overzicht van het nieuwsontwikkeling van de laatste week.

SKODA

​Skoda investeert de komende jaren fors in modellen met volledig elektrische aandrijving. De eerste elektrische Skoda komt in 2020 op de markt en dat wordt een vijfdeurs SUV-coupé. De Skoda Vision E komt met volledig opgeladen accu’s 500 kilometer ver en haalt een topsnelheid van 180 km/h. Twee elektromotoren leveren een gezamenlijk vermogen van 225 kW.

BENTLY

Bentley bestaat al bijna honderd jaar en het heeft voor de eerste keer een elektrische auto gemaakt. Ja, Bentley gaat ook mee met de elektrische trend. Dit is de Bentley EXP 12 Speed 6, een volledig elektrische cabriolet. Van concept naar realiteit zoals wel vaker gebeurt.

Bentley maakt tot op heden voornamelijk benzineslurpende auto’s. Toch gelooft het bedrijf aan een groenere toekomst. Met de nieuwe auto levert het niet alleen zijn eerste elektrische auto af, de wagen ziet er ook nog eens ‘Bentley luxueus’ uit. Vol high tech-functies en is de auto van hoogstaande kwaliteit, zoals wij van Bentley zijn gewend.

MERCEDES

Mercedes-Benz versnelt de ontwikkeling van elektrische auto’s. In 2022 wil het merk, samen met zusje Smart, tien elektrische modellen in zijn assortiment hebben. Werk aan de winkel dus, want op dit moment is de B 250 e de enige elektrisch aangedreven auto van Mercedes-Benz.

In 2022 al wil Daimler tien elektrische auto’s in het assortiment hebben, de meeste daarvan met Mercedes-logo. Dat betekent dat de ontwikkelingen zeer snel gaan nu, want op dit moment staat de teller op 1, de B 250 e is de enige elektrische Mercedes-Benz.  Smart komt later dit jaar met de elektrische Fortwo en Forfour, maar er verschijnen dus nóg zeven modellen.

AUDI

Audi heeft aangekondigd dat het in 2020 drie volledig elektrische auto’s op de markt wil hebben. Daarnaast zet het Duitse automerk flink in op zelfrijdende auto’s, middels een nieuwe dochteronderneming.

Audi komt met drie volledig elektrische auto’s

Koplopers zoals Tesla laten zien dat volledig elektrische auto’s niet suf hoeven te zijn. Langzamerhand volgen steeds meer grote automerken het voorbeeld van Elon Musk. Zo heeft Audi onlangs bekend gemaakt dat het in 2020 drie volledig elektrische auto’s op de markt wil hebben. Daarna zullen meer series volgen.

Elk jaar houdt het Duitse automerk een persconferentie. Daar maakte Audi dit jaar bekend dat het in de afgelopen drie jaar een speciaal team van meer dan zesduizend werknemers heeft opgeleid, dat zich puur bezighoudt met elektrische auto’s.

VOLKSWAGEN

Volkswagen Group heeft verschillende nieuwe elektrische auto’s in de pijplijn. De eerste van deze nieuwe modellen, de Volkswagen I.D., wordt uiterlijk in 2020 in massaproductie genomen. Misschien zelfs al in 2019.

Automotive News stelt dat strengere regelgeving in Europa en China op het gebied van CO2-uitstoot ervoor zorgt dat Volkswagen zijn elektrische auto’s snel moet uitrollen.

De Volkswagen I.D. is als eerste aan de beurt. Daarna wil Volkswagen een elektrische SUV lanceren, waarvan het concept tijdens de Shanghai Motor Show (21 april) onthuld wordt. In 2022 wordt de ID Buzz, een elektrische microbus, in productie genomen.

JAQUAR

Jaguar presenteert i-Pace Concept (update: nu te bestellen!)Jaguar presenteert de i-Pace Concept, een voorbode voor een volledig elektrische, sportieve SUV. De prestaties zijn van sportwagenniveau…

Nu is het dan bevestigd: Jaguar komt met een elektrische SUV. Vandaag presenteert het met de i-Pace Concept, naar eigen zeggen een voorloper van hun eerste elektrische auto. De i-Pace lijkt erg op de F-Pace, maar is iets kleiner. Hij is ‘compacter dan de middenklasse-SUV’s’, maar moet wel meer binnenruimte bieden. De rijeigenschappen zijn sportief. De technische gegevens zijn ook al bekendgemaakt. Ten eerste de actieradius, die met de NEDC-cyclus 500 kilometer bedraagt. Zowel op de voor- als achteras zijn elektromotoren gemonteerd, die samen 400 pk leveren. Door de elektrische aandrijving is het koppel van 700 Nm direct beschikbaar. De auto sprint in ‘ongeveer vier seconden’ naar de honderd en wordt daarmee een directe concurrent voor de modellen van Tesla.