aditya-chinchure-vTBzbXKJtO4-unsplash
In de volgende versnelling – snelladers in opkomst

De snellader groeit hard in populariteit. Logisch, want tijd is geld en geduld is zeldzaam. Zeker wanneer je niet de mogelijkheid of ruimte hebt om te laden op je eigen oprit aan het einde van je (werk)dag, ben je aangewezen op publieke laadpunten. En wanneer je dan te maken hebt met een laadpunt dat je niet echt in staat stelt om snel te laden, kan dat de drempel van elektrisch rijden EN het gebruiksgemak, flink beinvloeden. In die gevallen kan een snellader de ideale uitkomst zijn, wat het voor met name publieke plaatsen, bedrijven(terreinen), parkeerruimtes en bedrijven, interessant maakt deze optie te bieden. Het plaatje geschetst voor 2022..

De targets van het klimaatakkoord – elektrisch rijden moet groeien

Groeien in het aantal elektrische auto’s in Nederland is geen opgave an sich. De wens om elektrisch te rijden is bij steeds meer automobilisten aanwezig en de randvoorwaarden om dat te kunnen doen, zijn voor steeds meer mensen binnen handbereik. So far so good. Maar al die elektrische auto’s moeten ook geladen worden en de bereidheid om enkele uren te wachten om met een volgeladen auto weer te kunnen vertrekken, is nagenoeg nul.

Met een doel als het uitbrengen van alleen nog 100% elektrische personenauto’s per 2030, ligt er ook een serieuze uitdaging voor de laadinfrastructuur. Daarbij laten we de bovenliggende uitdaging van ons elektranetwerk even buiten beschouwing; de dekking van laadpunten in Nederland, is een eerste.

Dekking laadnetwerk

Hoewel niet overal breed bekend zijn er uiteraard talloze initiatieven en innovaties gaande als een vorm van continue verbetering. Denk aan het alsmaar groeiende bereik van nieuwe elektrische auto’s en de laadopties. En dus ook, het type laders en het tempo waarmee laden mogelijk is.

En 2022 gaat sterk inzetten op snellaadstations, waarmee door de omvormer in de snellader het mogelijk blijkt om met het standaard elektriciteitsnetwerk, snel te laden. Dat vraagt echter wel auto’s die daarvoor geschikt zijn; dat geldt nog niet voor alle eerdere generatie elektrische auto’s, maar is wel het geval in praktische alle nieuwe modellen die op de markt komen.

De juiste snellader

Natuurlijk komt bij de installatie van een snellader best wat techniek kijken. Wanneer je dus als organisatie, bedrijf/bedrijventerrein/verzamelgebouw of als gemeente overweegt een of meerdere snelladers te (laten) plaatsen, wil je graag goed advies over welke zaken relevant zijn. Het team van Ecotap helpt je vanzelfsprekend graag in je keuze; zowel in locatie, als in laadtype, laadvorm en andere bijkomstigheden. Klaar voor de toekomst!