We schreven begin vorig jaar al eens over de Solar Bench en zette deze innovatie toen in de schijnwerpers.

Nu een jaar later is de Solar Bench al steeds vaker in het straatbeeld te zien, maar zien we ook dat de toepassingsmogelijkheden steeds interessanter en slimmer worden.

Vandaar dat we vandaag opnieuw een blog wijden aan de Solar Bench; Chill & Charge.

Stopcontact in de buitenlucht? Jazeker!

Als de Solar Bench nog een nieuw begrip is, leggen we graag uit waar we over praten. De Solar Bench is een designer, outdoor bank die voorzien is van USB-aansluitingen en een geïntegreerd zonnepaneel. Dit paneel zet de opgevangen zonnestralen om in elektriciteit en biedt zo, al zittend en relaxend, de mogelijkheid om tal van elektrische apparaten op te laden.   

Omdat de bank in allerlei uitvoeringsvormen en materialen geleverd kan worden, zelfs klant specifiek, kunnen we de Solar Bench altijd een match laten zijn met de buitenruimte waarin hij komt te staan. En dat doen we dan ook in heel Europa.

De toepassingsmogelijkheden, of met name plaatsingsmogelijkheden, zijn breed. Neem een situatie waarbij we in de buitenlucht werken, wachten op een trein of bus, even een korte break nemen, of het kantoor of schoolgebouw verlaten aan de orde is, en de Solar Bench is een fantastische manier om duurzaam te kunnen werken en laden.

Maar er zijn meer opties..

Aanrijdbeveiliging zonder roadblocks

Een prachtig voorbeeld van een nieuwe toepassing van onze Solar Bench is de inzet tegen ramkraken en voertuigterrorisme. (aanrijdbeveiliging)

Helaas hebben we de afgelopen jaren in toenemende mate te maken gekregen met ramkraken, maar ook kwaadwillende die met een voertuig in (vaak dichtbevolkt) gebied voor problemen zorgen, soms met ernstige gevolgen.

De tegenbeweging, om het gevoel van veiligheid te vergroten (of terug te krijgen) zien we nu vaak terug in de vorm van roadblocks. En eerlijk is eerlijk, dat maakt het straatbeeld niet fraaier en rustgevender.

Door de robuustheid van de Solar Bench kunnen gebouwen of objecten worden beveiligd tegen inrijdende voertuigen, terwijl de core-functionaliteit; duurzaam opladen in de buitenlucht, nog steeds blijft bestaan!

Met zo’n 800kg biedt de Solar Bench dus heel veel voordelen waarbij we duurzaamheid en veiligheid slim combineren.

Wie gingen je voor?

In Nederland kom je al op diverse plaatsen onze Solar Benches tegen. De jeugd van tegenwoordig wordt steevast gespot met diverse elektronische apparaten, waarbij het mobieltje de heilige graal is. Maar ook mobieltjes gaan leeg.

Voor Almere College Kampen vind je daarom nu een Solar Bench!

Ook aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch vind je ze. Niet zo gek, als je bedenkt dat jongeren een groeiende groep elektrische fietsers zijn; iets wat je ook kunt laden aan een Solar Bench! Met tussenuren en het naderende voorjaar op het oog, is de Solar Bench populair onder scholieren en studenten.

Ziekenhuis Bernhoven heeft een Ecotap Solar Bench ter hoogte van de bushalte. Wachten op een bus terwijl je direct je telefoon, tablet of laptop kunt laden is volgens reizigers een echte plus.

Maar ook in Zwitserland wordt op diverse plaatsen de Solar Bench geplaatst. In deze korte video vertellen we je, of beter gezegd, laten we je zien, hoe we dat daar hebben aangepakt.

Meer weten over de Solar Bench?

Natuurlijk denken we graag met je mee over de mogelijkheden en vormgeving van jouw ideale Solar Bench.

Neem contact op met ons team en we denken graag met je mee!