Israëlische startup wil elektrische auto’s in vijf minuten opladen

Storedot, een Israëlische startup die snelladende batterijen ontwikkelt, heeft een investering van 18 miljoen dollar binnengehaald. Het bedrijf zal dat geld gebruiken om snel ladende batterijen voor elektrische auto’s te ontwikkelen

Het bedrijf belooft met zijn eerste prototype de accu van een eleketrische auto in vijf minuten te kunnen opladen. Nu duurt doorgaans nog zo’n twee tot acht uur. In voorgaande investeringsrondes haalde de startup in totaal 42 miljoen dollar op, meldt Venture Beat.

Storedot maakt bij de ontwikkeling van zijn snel ladende accu’s gebruik van bio-organische technologie. Het bedrijf is voortgekomen uit de nanotechnologie-afdeling van de Universiteit van Tel Aviv.

Eerder onthulde het al een batterij voor smartphones die in dertig seconden is op te laden. Klaar voor productie is die batterij echter nog niet. De accu is namelijk ongeveer zo groot als een laptop, en past dus nog zeker niet in een telefoon. In 2016 moet de accu zijn verkleind en klaar zijn voor de consumentenmarkt.

Bron: Nu.nl

By |2015-08-20T13:28:54+00:00augustus 20th, 2015|Algemeen Nieuws, dealers, Ecotap Nieuws, gemeente nieuws|0 Comments

About the Author: