Laadoplossingen
voor klein zakelijk gebruik

De voordelen van elektrisch laden met Ecotap…

Voor iedere situatie biedt Ecotap een passende laadoplossing. Van snelladers tot duoladers; de ideale oplader staat voor jouw bedrijf gereed. En altijd onderhoudsvriendelijk! Bij klein zakelijk gebruik vind je het des temeer belangrijk dat je over een multifunctionele laadoplossing beschikt. Een (snel)lader die universeel inzetbaar is. Eén die het voertuig voldoende vlot van elektriciteit voorziet. Bij voorkeur ook nog één met optimaal bedieningsgemak, die zichzelf helemaal wijst. Gemakkelijk laden is dus het devies. En dat is exact wat je van Ecotap kunt verwachten.

Veiligheid voor alles

Elektrisch rijden betekent schoner én zuiniger rijden. Verantwoord rijden vraagt ook om de allerhoogste veiligheidseisen. Ecotap zet hierin de norm en loopt voorop in innovatie. Datzelfde geldt voor de gecertificeerde installateur van de laadoplossingen. Zij dragen dan ook zorg voor dé perfecte plaatsing. Daardoor ben jij verzekerd van zorgeloos laadgemak. Een prettige zekerheid.

Comfortabel genieten

De intuïtieve bediening van onze opladers zorgt ervoor dat alles zich vlot en eenvoudig wijst. Ze zijn bovendien zo vervaardigd, dat ze om een minimum aan service en onderhoud vragen. Dat betekent dat je met een Ecotap-oplader uiterst comfortabel kunt genieten. Opladen… en jouw bezoekers kunnen gelijk weer de weg op.  Zó eenvoudig kan het zijn.

In 4 eenvoudige stappen zakelijk laden geregeld

 1. Gratis adviesgesprek
  Via onze helpdesk – +31 (0)411 74 50 20 informeren we je graag over de bijzonderheden o.b.v. jouw situatie en verwachtingen.
 2. Locatiecheck
  Na verstrekking van jouw postcode brengen we graag de dichtstbijzijnde dealer/ installateur bij jou in beeld.
 3. Offerte
  Via de Ecotap dealer/ installateur ontvang je z.s.m. een concreet voorstel o.b.v. de door jou verstrekte informatie en aanbevolen uitvoering.
 4. Installatie
  Na beantwoording van eventuele vragen en schriftelijk akkoord op de offerte wordt de installatie van jouw Ecotap laadoplossing(en) ingepland en uitgevoerd.

24/7 Ecotap support

Bij Ecotap doen we het maximale om het jou gemakkelijk te maken. Mocht je dus een vraag hebben over het elektrisch laden, dan helpen wij je heel graag op weg. Dat kan via jouw dealer/ installateur, de informatie op onze internetsite, een chat en zeker ook via onze helpdesk. De helpdesk is voor jouw gemak zelfs maar liefst 24/7 bereikbaar via +31 (0)411 74 50 20.

Laadpas aanvragen

Heb je al een Ecotap-account, dan kan je via het contactformulier in jouw account zelf een aanvraag doen. Het contactformulier vind je daar door rechtsboven in de groene balk op het envelop-icoontje te klikken. Geef hierin het aantal pasjes/ sleutels aan die je wilt aanvragen. Het eerste pasje is gratis, daarna kosten ze € 2,- per stuk excl. BTW. De prijs van een laadsleutel is € 5,95 excl. BTW. Bij verzending naar het buitenland gelden verzendkosten.

Veel gestelde vragen

Als je actief bent in het zakelijke segment, dan valt er bij Ecotap veel te kiezen. Daarbij is het wel van belang om een inschatting te maken van het aantal beoogde gebruikers en de bezoek-/ laadtijd. Op deze wijze ontstaat inzicht in de te verwachten bezettingsgraad en bijbehorende oplossing. Wordt het één of meerdere enkele laders, duoladers of snelladers? Oplossing aan de wand of als zuil? Samen selecteren we de best passende oplossing.

Zowel de bemanning van de Ecotap Helpdesk als onze gecertificeerde installateurs zijn bekend met de geldende wet- en regelgeving. Samen maken we inzichtelijk welke voorwaarden en regels voor jouw situatie aan de orde zijn. Plaatsing geschiedt dus alleen als alle seinen op groen staan. Vervelende verrassingen zijn bij Ecotap uitgesloten.

Er zijn natuurlijk minimale voorzieningen vereist om het elektrisch laden mogelijk te maken. Afhankelijk van de gekozen laadoplossing o.b.v. de beoogde bezettingsgraad kan vastgesteld worden of jouw huidig energienetwerk al in voldoende mate kan voorzien. Mocht dit onverhoopt ontoereikend zijn, dan stellen we dat vast en via onze gecertificeerde installateur in de regio zal vervolgens bestudeerd worden welke aanvullende voorzieningen vereist zijn. Je ontvangt daartoe dan in voorkomend geval een passend voorstel.

Bij Ecotap zijn (snel)laders verkrijgbaar die universeel inzetbaar zijn voor alle elektrische voertuigen met een CHAdeMo of CCS aansluiting. Daarmee wordt ongemak bij de bezoeker(s) voorkomen en kan iedereen jullie locatie weer opgeladen verlaten.

De snelheid waarmee een elektrisch voertuig volledig opgeladen wordt, heeft te maken met de gekozen (snel)lader, maar zeker ook met het lokale stroomnet. Deze kunnen qua capaciteit flink verschillen, en dat zegt ook heel veel over de laadsnelheid. Is bij voorbeeld een 3-fasenaansluiting aan de orde, dan verloopt het transport van de elektriciteit uiterst vlot. Voorwaarde is trouwens wel dat het voertuig e.e.a. ook vlot kan transporteren.

De laadoplossingen worden standaard uitgevoerd in de kleuren en met de beelddragers van Ecotap. Is de uitvoering gewenst in de eigen kleuren, met of zonder eigen logo, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het type oplader én het aantal waarvoor je kiest, gelden er meerkosten. Informeer er gerust even naar.

Laadpalen voor alle elektrische vervoersmiddelen

Ecotap duoladers

Ecotap snelladers

Schrijf je nu in voor EcotapNews