Ecotap_Ploegam_Maarten Munster_1
Met Ecotap emissieloos werken in de Natura 2000 gebieden

“Ploegam is aannemer, en dan vooral in de grond-, weg- en waterbouw. We doen eigenlijk best wel veel”, laat Maarten Munster van Ploegam weten. “De inbreng van Ecotap heeft voornamelijk met het hoogwaterbeschermingsprogramma te maken. Dit is een programma vanuit het Rijk waarbij de dijken verhoogd worden, zodat we veilig blijven. Hierin wordt continu geïnvesteerd, want de waterspiegel blijft stijgen vanwege de ‘global warming’. De dijken moeten doorlopend opgehoogd worden, en Ploegam is hierin dé aannemer.” Maar wat is dan binnen dit proces precies de rol van Ecotap?

Elektrificatie met Ecotap

 Maarten vertelt verder: “Onze werkzaamheden vinden veelal plaats in natuurgebieden. Het betreft vaak natuur binnen de Natura 2000 gebieden. De overheid streeft daarbinnen al langer na om de werkzaamheden zoveel mogelijk emissieloos  uit te laten voeren”, vertelt Munster. “Zo is Ploegam actief aan de slag gegaan met elektrificatie. Dat betekent onder andere dat grote graafmachines, denk aan de vrachtwagens en tractoren die we inzetten, volledig elektrisch rijden. Dit materieel moet natuurlijk allemaal opgeladen worden, en dan kom je uit bij Ecotap.” 

Samenwerking met Ecotap 

“Ecotap kwam bij ons in beeld toen wij op zoek gingen naar een betrouwbare leverancier die ons duurzaam kon voorzien in onze laadbehoeften. Voornamelijk de betrouwbaarheid van Ecotap sprak ons erg aan”, laat Munster tevreden weten. “Daarnaast bieden ze een heel breed assortiment aan. Daarbinnen hebben we een groot deel afgenomen. We werken al sinds 2021 met Ecotap samen. De samenwerking kan ik omschrijven als ‘korte lijntjes’, het is letterlijk dichtbij. Dat is enorm prettig voor het snel schakelen. Bij een laadpaal heb je namelijk ook het laadvraagstuk eromheen. Dit maakt het al gauw vrij technisch. Hierin is het fijn dat je snel in contact komt om te bepalen wat er nodig is én in welke situatie. Want elke situatie is toch weer anders. De laadpalen van Ecotap kennen bovendien ook nog eens een vlotte levering, en dat is wel zo prettig.”   

Toekomstgericht

“Voor de toekomst ligt een succesvol vervolg van de samenwerking in het verschiet. Een relatie waarbij Ecotap onverminderd leverancier is van onze laadoplossingen. We hebben mooie ambities, en vertrouwen erop dat Ecotap voor ons een goede partner in elektrisch laden blijft. Zij maakt de verwachtingen met een duidelijk en degelijk product helemaal waar. Het is een betrouwbaar merk met, zoals ik al noemde, een breed assortiment. Er geldt namelijk nooit een standaardoplossing: een standaardpaal die je kan inzetten. Het is daarom uiterst prettig dat je bij Ecotap kunt kiezen uit meerdere smaken. Dat doet Ecotap erg goed”, sluit Maarten Munster af.