03-Siebert van der Veen-JSF
Met Ecotap geven we extra betekenis aan het woord ‘kracht’

“Laadkracht is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het plaatsen en exploiteren van openbare laadpalen. Dit doen wij voornamelijk in het noorden van Nederland. Wij onderscheiden ons door de laadpalen in één arbeidsgang te plaatsen en aan te sluiten. Dit doen wij nu 2 jaar: eind 2021 zijn wij gaan samenwerken met Ecotap. Wij zijn een plat en pragmatisch bedrijf en vooral constructief. We herkenden in Ecotap hetzelfde DNA. Dat betekent dezelfde cultuur: ‘afspraak is afspraak’ en je kunt gewoon op elkaar rekenen… Dit zijn toch wel de belangrijkste redenen waarom wij zijn gaan samenwerken.” Aan het woord is Siebert van der Veen, regiodirecteur van Baas BV waar Laadkracht deel van uitmaakt.

Efficiënte montage

“De laadpalen zijn voor ons efficiënt te plaatsen. Wij trainen onze eigen mensen. Vanuit Baas BV hebben we een vakschool in de locatie Drachten. Daar staat ook een laadpaal in het leslokaal. Eén zoals wij ook in het veld plaatsen. Op die manier worden onze monteurs getraind om ze zo snel mogelijk op een goede manier eruit te rollen. De trainingen verzorgen wij dus zelf, maar wij halen de specialistische zaken bij Ecotap op. Er wordt gewerkt met een opleverdocument. Door de tijd heen hebben wij dat document steeds verder weten te verfijnen. Zo hebben wij de maximale output kunnen realiseren en weten wij het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Omdat er veel laadpalen uitgerold moeten worden, wil jij ook de kostbare beschikbare tijd zo goed mogelijk gebruiken”, meldt Siebert met gepaste trots.

Extra veilig

De regiodirecteur vervolgt: “De laadpalen die wij afnemen zijn volledig gecustomized. Dat betekent dat ze in de kleur van onze opdrachtgevers en de grenskleur van de gemeente worden gespoten. Dat is een belangrijke optie mét meerwaarde. Het zijn bovendien zeer robuuste palen. Als professioneel bedrijf hechten wij er nadrukkelijk aan dat de uitvoeringen en materialen die Ecotap toepast, aansluiten op wie wij zijn. De naam ‘Laadkracht’ verwijst bepaald niet zonder reden naar ‘kracht’. Met Ecotap kunnen we dat des te meer betekenis geven. Zo is er zelfs plexiglas geplaatst voor extra veiligheid. De verpakking waarin de paal zit is een robuuste verpakking, zodat tijdens het transport de palen niet beschadigd raken. Denk aan de intelligentie die erin zit, die wil je niet tijdens het transport beschadigen. Zodra wij de laadpaal monteren, weet je 100% zeker dat de laadpaal is getest (factory-test) en wij niet tegen allerlei uitdagingen aanlopen, wat ons proces stagneert. Dit is voor ons natuurlijk een erg prettige zekerheid.”

Wat ik zou aanraden!

Siebert tot slot: “Je proeft de energie bij Ecotap. Ze groeien snel, maar ook beheerst. Nieuwe dealers en zakelijke relaties wil ik zeker adviseren om daar eens een kijkje te nemen. Toen ik daar was, werden er ook net nieuw geleverde typen auto’s getest op de laadpalen. Dat mensen met een nieuw type auto niet worden verrast door eventuele ongemakken, dat vond ik geweldig om ter plekke te kunnen vaststellen. Dat geeft een heel goed gevoel, want je weet dan dat Ecotap ook proactief bijstuurt. Zo zie ik het graag!”