L1009777-Large_sRGB_8
Met Ecotap heb je een universele laadpaal die alles kan

“Hoppenbrouwers is een totaalinstallateur, wij doen alles van A tot Z. Denk hierbij aan verwarmingssystemen, elektriciteit en alles wat daarbij hoort. Hoppenbrouwers is in heel Nederland actief. Ikzelf ben werkzaam in de regio tussen Venlo en Eindhoven. Ecotap werkt met ons team sinds 2019. We zochten een professionele leverancier voor laadpalen en wisten dat Ecotap een relatief kleine speler was. Ook was ons al bekend dat het een deugdelijk product is. Wij hebben het toen getest en dat is ons goed bevallen”, vertelt Rick Aben. “Wat ons voornamelijk aanspreekt is dat de laadpaal zeker doet wat die moet doen. Je hebt merken waar je 10 verschillende palen moet kopen omdat ze allemaal net iets anders kunnen. De palen van Ecotap zijn universeel en kun je instellen op wat hij daadwerkelijk moet doen. Op deze manier hoef je maar één product aan te schaffen. Dat vind ik een heel handig en sterk punt.”

Tevreden Monteurs

En hoe verloopt de montage? Rick vervolgt: “Wij monteren alles zelf. Het inbedrijfstellen, dat moet door Ecotap gebeuren. Ecotap maakt de laadpalen zo dat de installatie voor ons makkelijk is. Een goede handleiding is daarbij behulpzaam. Alle benodigde kleine dingetjes, waar je dan zelf niet over nadenkt, zitten daar ook bij. Onze monteurs geven aan dat ze de palen goed te monteren vinden. Ze kunnen het gewoon degelijk aansluiten, en dat vinden ze belangrijk. En als het eenmaal duidelijk is, dan hoor je er weinig meer over. Ja, en hoe beter wij ze kunnen monteren des te meer we er in dezelfde tijd kunnen plaatsen. Ook belangrijk, toch?”

Laadpaal customizen

“Bij Ecotap kun je de laadpaal customizen. Sommige klanten vinden het uiterlijk niet belangrijk, andere klanten vinden het weer belangrijk dat het beeldscherm met hun logo aanstaat en dat soort dingetjes. Het is fijn dat Ecotap deze mogelijkheid biedt. Wij maken voornamelijk gebruik van de standaardkleuren, want meestal vindt men wit of antraciet prima. En de service? Nou, die is over het algemeen ook gewoon goed. Ik ben er tevreden over. Ook v.w.b. de persoonlijke contacten verloopt het snel en goed. Dat kun je over andere aanbieders zeker niet altijd zeggen…”

Nieuwe kansen en ontwikkelingen

Zijn er nog uitdagingen? “Ja”, stelt Rick. “Wat voor ons in de toekomst wel heel handig kan zijn, is dat je de status van de order kunt inzien. Omdat de levering voor ons gewoon heel belangrijk is, wil ik graag goed op de hoogte zijn als het eens onverhoopt misgaat. Dat is iets waar van mij op doorontwikkeld mag worden. Verder komt er een nieuwe regelgeving, hierdoor gaan we nog veel meer elektrische auto’s zien. Wij gaan best wel veel laadpalen plaatsen. Dit vraagt van ons dat we nog veel intensiever gaan samenwerken. Ook de productie moet dit kunnen bijbenen, en wordt het kunnen volgen van je order nóg belangrijker”, sluit Rick met een helder advies af.