Nieuwe elektrische laadpunten op Landgoed Nienoord

LEEK – Bij het Toeristisch Overstappunt op de parkeerplaats van Landgoed Nienoord zijn twee nieuwe elektrische laadpunten geplaatst. Eén voor fietsers en één voor auto’s. Het fietsoplaadpunt werkt op zonne-energie.

Nu steeds meer mensen gebruik maken van elektrische fietsen, kunnen de laadpunten voor fietsers of automobilisten uitkomst bieden tijdens hun route. Onder het genot van een kopje koffie of thee bij het Infocentrum Nienoord of tijdens een bezoek aan het landgoed, kan men de fiets of auto weer opladen.
Duurzame mobiliteit

Er komen steeds meer oplaadpunten in onze gemeente, zodat iedereen straks overal kan komen op groene stroom. De gemeente stimuleert deze duurzame mobiliteit in het kader van het Duurzaamheid- en Klimaatbeleid. Onder duurzame mobiliteit wordt verstaan: minimale uitstoot (bijna nul emissies) van schadelijke gassen en geluid, bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, veiligheid, uitstekende leefomgeving en zekerheid van energievoorziening. In de afgelopen maanden is ook het parkeerterrein van het landgoed uitgebreid en heringericht. Dit was nodig vanwege meer activiteiten en dus intensiever gebruik, maar ook om het veiliger en aantrekkelijker te maken.

bron:http:www.de-midweek.nl
By |2015-05-18T07:35:07+00:00mei 6th, 2015|Algemeen Nieuws, Ecotap Nieuws|0 Comments

About the Author: