Nieuws

Ecotap gaat voor Connexxion in Alkmaar en Hoorn laadinfrastructuur vernieuwen en uitbreiden

DC60

Het openbaar vervoer maakt een metamorfose door. Dieselbussen maken plaats voor schone en stillere elektrische voertuigen. De provincies, het Rijk en de vervoersregio’s legden vast dat er vanaf 2025 geen dieselbussen meer mogen instromen. Na 2030 zijn de dieselbussen niet meer zichtbaar in het straatbeeld. Connexxion kiest in Noord-Holland Noord bewust voor elektrische bussen.

Het Brabantse bedrijf Ecotap heeft de opdracht gekregen voor het leveren, plaatsen en onderhouden van Ecotap DC laders, speciaal ontworpen voor de elektrische VDL bussen van Connexxion voor de laadpleinen in Alkmaar en Hoorn. Connexxion heeft na succesvolle tests tussen de bussen van VDL Bus en Coach en de DC laders van Ecotap bij het innovation center in Boxtel, gekozen om de Ecotap laders te gaan gebruiken.

Het vervoerbedrijf wil een bijdrage leveren in het terugbrengen van de CO2-uitstoot en rijdt mede daarom met elektrische bussen. In totaal komen er 64 DC, CCS (Combined Charging System) laadpunten waarmee de elektrische bussen van VDL Bus & Coach kunnen worden opgeladen.
Tevens zal Ecotap de volledige installatie gaan bewerkstelligen. De transitie naar emissievrij vervoer vereist innovatieve oplossingen en die worden door Ecotap ingevuld.

Hierdoor wordt er een totaal oplossing geboden voor het zero-emission busvervoer in grote delen van Noord-Holland.