Je ziet het steeds vaker om je heen, het delen van auto’s in plaats van het bezitten van auto’s. Particulieren, bedrijven en zelfs bedrijventerreinen nemen steeds vaker initiatieven om het gebruik van een deelauto mogelijk te maken.

Met OnzeAuto kun je als particulier of als ondernemer een elektrische auto leasen, en deze vervolgens delen met buurtgenoten of collega’s. OnzeAuto bestaat nog maar anderhalf jaar, maar de ambitie is groot.

Het bedrijf wil koploper zijn bij het aanjagen van carsharing. Daarvoor kiest het voor het ontwikkelen en vermarkten van autodeelsystemen op postcodeniveau.

Onze Auto wil een dubbelslag maken in die ontwikkeling; van autobezit naar autogebruik, en van brandstof naar elektrisch.

Dat elektrische auto’s niet meer uit ons straatbeeld weg te denken zijn, gelooft iedereen inmiddels wel. Steeds meer grote steden zien een forse toename van het aantal elektrische auto’s. De laadinfrastructuur is daar nog niet helemaal op ingespeeld. “Wel zie je dat, in binnensteden een deel van parkeerplaatsen vrijgemaakt wordt voor elektrische voertuigen maar ook in parkeergarages en op andere terreinen. Gemeenten zijn bezig met het maken van een inhaalslag met het beschikbaar stellen van openbare laadpalen. Dus aan de laadinfrastructuur wordt hard gewerkt” zegt Kees van Bergen eigenaar van Ecotap.

Inmiddels rijden er tientallen voertuigen van Onze Auto op de weg. Dat aantal neemt iedere maand toe. Kloprogge, één van de oprichters van OnzeAuto: ‘Om onze dienst breed uit te rollen, moeten we successen creëren en die zichtbaar maken. Dat is hard werken voor ons en onze partners, die lef tonen door te investeren in het op gang brengen van een nieuwe beweging. Zo maken we gebruik van het technische platform van WEGo waarmee gebruikers bijvoorbeeld auto’s kunnen reserveren, openen en starten via een app. Maar we werken ook samen met organisaties zoals Leaseplan dat de auto’s levert, SAMR dat middels data-analyse kansrijke straten en buurten identificeert en Ecotap dat laadpalen levert.’