Hallo iedereen,

Vandaag ben ik op bezoek geweest bij het bedrijf Ecotap. Dit kwam na een twitter bericht van mij. Er stonden ineens zes 22KW laadpalen bij de supermarkt, waar ik regelmatig kom. Dus daar was ik heel blij mee. Vervolgens kreeg ik een telefoongesprek van de supermarkt-keten en had daar een lang gesprek mee en had hem nog extra informatie gestuurd.

Een tijd later, zo maar uit het niets, kreeg ik een uitnodiging om bij het bedrijf Ecotap te komen voor een rondleiding.

Die rondleiding heb ik gehad en het was een reuze interessante rondleiding. Het begon met hoe het bedrijf was opgezet en het blijkt een echt familie bedrijf te zijn. Niet dat ieder familielid er in werkt, maar de sfeer is familie gericht. Tevens is iedereen op een plaats aan het werk, waar hij en/of zij het beste in is, dus het beste in presteert.

Het bedrijf bestaat nog uit twee panden : Een kantoor en een fabriekshal. In de loop van het volgende jaar gaat het kantoor intrekken in het fabriekspand, die is aangekocht. De kantoorruimte wordt op dit moment gehuurd.

Tijdens de rondleiding was ook heel mooi en leuk om te zien, hoe de mensen zijn ingezet. Al die sterke punten bij elkaar levert mooie, stevige en goede laadpalen op.

Als je een aantal Ecotap-laadpalen bij elkaar ziet staan, dan zijn ze aan elkaar gekoppeld m.b.v. Smartgrid. Bij elkaar wordt er gekeken, welke auto echt stroom nodig heeft, welke auto bijna helemaal leeg is en dus in begin minder oplaadvermogen heeft en kijkt het ook bijvoorbeeld naar de temperatuur van je accu’s.  Dat alles bij elkaar zorgt er voor, dat alle auto’s onder de omstandigheden het juiste laadvermogen krijgen. En zodra het kan, dan zal er zeker 22kW aan laadstroom worden geleverd aan je opladende auto.

Ook heb ik diverse laadpalen en homeboxen kunnen bekijken. Ik kreeg onder andere te zien, dat ze laadpalen maakten voor Allego en DHL.

De rondleiding was tegen twaalf uur afgelopen. Maar ik werd gevraagd om te blijven lunchen. Dus dat was wel een hele mooie kers op de taart zogezegd. Zo kreeg ik nog iets extra’s mee van de werksfeer.

Samenvattend kan ik zeggen, dat Ecotap een heel ondernemend bedrijf is. Het heeft veel plannen voor 2017 die dan tot uitvoering gaan komen.

Tot zover mijn verslag. Als ik thuis ben, dan zal ik er plaatjes aan toevoegen.

 

Groeten van Ramon.

 

 

Bron: Nissan Electric Club