Opel gaat vol inzetten op elektrische auto’s

Evenals andere grote Europese merken gaat ook Opel de focus leggen op elektrisch rijden. Dit doen ze onder meer door modellen te schrappen en in te zetten op elektrische technologie. Dat beweert althans de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De Duitse krant meldt verder dat Opel zijn inkoopactiviteiten gaat combineren met die van Peugeot en Citroën. Ook mag Opel van PSA Group actief worden in markten waar General Motors de Duitse fabrikant nooit wilde hebben. Welke modellen er op de nominatie staan geschrapt te worden, is nog onbekend. Tot slot meldt Frankfurter Allgemeine op maandag dat alle toekomstige Opels op een PSA platform zullen staan. Tevens zullen de modellen gebruik maken van PSA versnellingsbakken en aandrijflijnen.

Opel presenteert zijn toekomstplannen morgen (donderdag 9 november) . De persconferentie wordt live uitgezonden via een online stream die vanaf 9.15 uur te volgen is. Michael Lohscheller, CEO bij Opel, zet samen met Carlos Tavares, Chairman of the Managing Board Groupe PSA, de toekomstplannen uiteen. Het doel van de plannen is om het bedrijf naar structurele winstgevendheid te leiden.

Live nieuws en beeldverslagen met de hoogtepunten van de persconferentie zijn te volgen via Twitter op @OpelNewsroom. Verder komt de persconferentie online op het Opel-Blog en op het YouTube-kanaal van Opel.

By |2017-11-08T08:13:12+00:00november 8th, 2017|Algemeen Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Opel gaat vol inzetten op elektrische auto’s

About the Author: