Middel-1
‘Opladen moet even in je systeem komen’

“Elektrisch rijden is fantastisch!” Ze stelt het vol enthousiasme. Inez van Kronenberg (43) uit het Noord-Limburgse Meerlo voelt zich volgens eigen zeggen ‘als een koningin’ in haar auto. Ze rijdt sinds vlak voor kerst 2020 in een opvallende Peugeot 208, van de zaak. Die laadt de adviseur duurzaamheid bij Avalon Advies in Elst zoveel mogelijk op aan haar eigen Ecotap laadpaal, achter het huis.

‘Avalon Advies, duurzaam denken en doen’. Die tekst staat met grote stickers op de glanzend blauwe elektrische Peugeot van Inez. Zij is er zich wel bewust van dat er in die auto naar haar gekeken wordt. “Maar ik ben er trots op”, voegt ze er meteen aan toe. “Dit voelt als een logische keus: wanneer je rijdt, elektrisch rijden.” Daar dacht haar werkgever ook zo over. Die besloot dat zijn adviseurs elektrisch moesten gaan rijden. Eind 2020 werd bij Inez aan huis dan ook een laadpaal geïnstalleerd, van Ecotap. “Mijn baas rijdt privé ook elektrisch en had daarvoor een Ecotap thuislaadpunt. Daar had hij heel goede ervaringen mee.” Zij deelt die ervaringen inmiddels.” Twee installateurs zorgden ervoor dat alles vakkundig werd geplaatst en getest en nog dezelfde dag bezorgde haar werkgever de nieuwe auto.

Gemak

Inez, die in het buitengebied woont, roemt het gemak dat ze haar auto op eigen terrein op kan laden. “Er staat een openbare laadpaal in het centrum van het dorp, maar dat is toch nog 2,5 kilometer van waar ik woon. Ik kom voor mijn werk vaak bij gemeentehuizen en daar staan eigenlijk altijd wel laadpalen vrij.” Ze vindt het uitermate prettig dat ze met haar laadpasje van Ecotap overal kan laden.  “Tja, Ecotap profileert zich niet voor niets met de slogan You’re in charge”, lacht ze. Toch geeft ze er de voorkeur aan om na ieder ritje de auto thuis aan de laadpaal te zetten. “Dat moet wel even in je systeem komen”, lacht ze. “Ik vind het prettig dat de auto altijd 100 procent vol is als ik ga rijden.” Omdat ze haar elektrische auto midden in de winter kreeg, moest ze ook nog een beetje wennen aan het feit dat de actieradius bij koude temperaturen en het veelvuldig gebruik van de verwarming niet optimaal is. Eén keer bracht een bezoek aan een snellaadstation daarbij uitkomst.

Ze geniet met volle teugen van haar elektrische auto en alle gemakken die het mogelijk maken om daar optimaal gebruik van te maken. “Mijn auto is stil, luxe en ontzettend snel.” Ook over de financiële kant van het verhaal is Inez prima te spreken. “Het factureren gaat via de zaak. Ik laad de auto thuis op, Ecotap ziet hoeveel kilowattuur ik daarmee verbruik en dat bedrag krijg ik één keer per maand vergoed, volledig geautomatiseerd en keurig op tijd.” Wat Inez betreft smaakt het nieuwe rijden ook naar méér. Ze is zelfs al bezig om haar partner over te halen om ook elektrisch te gaan rijden …