Laadpalen Ecotap

Over ons

Introductie

Ecotap is een initiatief van een drietal gedreven ondernemers dat is ontstaan in 2011 en kreeg concrete betekenis door de ontwikkeling van laadpunten voor elektrische auto’s, fietsen, scooters en scootmobielen. Laadpunten die in de kern een maximum aan gebruiksgemak en vandalismebestendigheid bieden (duurzaam, geïntegreerde onderdelen). Twee heldere vertrekpunten om zowel de gebruiker als de eigenaar van het laadpunt optimaal en langdurig te kunnen bedienen.

Ecotap personeel

Onze filosofie

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Weinigen zal het ontgaan zijn dat de CO2-uitstoot toeneemt, terwijl aan de andere kant sprake is van ontbossing en het opraken van de fossiele brandstoffen. Met elkaar belasten we het milieu onevenredig zwaar. Tijd voor oplossingen. En dat is precies wat de consument van nu verlangt van ondernemend Nederland. Van retailers, producenten en andere betrokkenen wordt verwacht dat zij echte betekenis geeft aan ‘groen ondernemerschap’. Het wordt een nieuwe basisvoorwaarde; wie niet aantoonbaar maatschappelijk verantwoord onderneemt, die valt uiteindelijk af binnen de keuzemogelijkheden van de consument.

Bij groen ondernemen wordt vaak gedacht aan complexe, kostbare oplossingen. Resultaat daarvan, zeker in een periode van laagconjunctuur, is dat men de oplossing naar achteren schuift. Niet verstandig, want de consument wil zien dat er werkelijk iets gebeurt. Ecotap heeft hiertoe de oplossing gecreëerd: laadpalen voor elektrisch vervoer.

De onderneming

Onze maatschappij is heel diffuus. Van bijvoorbeeld mensen met een groot tot klein incasseringsvermogen, mensen die beschikken over veel of weinig zelfstandigheid én personen die geen dan wel een serieuze beperking hebben. Dat maakt onze samenleving ook zo mooi. Vreemd dus dat we in het bedrijfsleven helemaal geen goede afspiegeling zien van die mooie, zelfs wat bonte maatschappij. En dat heeft ons als Ecotap ertoe aangezet om het heel anders te doen. Binnen Ecotap wordt niet geselecteerd op beperking, maar op de wil om er een succes van te maken. Wie wel wil, maar eventueel nog niet óf niet volledig kan, die wordt door Ecotap geholpen om daadwerkelijk een succesvol teamlid te worden. Werving en selectie van teamleden geschiedt in nauw overleg met het UWV.

Het resultaat van deze aanpak; de meest gemotiveerde medewerkers die je je maar kunt voorstellen. Vanuit de vestiging in Boxtel (NBr.) zijn dagelijks diverse mensen actief op onder andere de volgende terreinen;

  • ontwikkeling/engineering
  • inkoop en assemblage
  • kwaliteitscontrole
  • transport en montage
  • communicatie
  • sales
PSO keurmerk

Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maken wij als bedrijf zichtbaar wat onze bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. In het kader van MVO People of bij inkoop en aanbesteding.

Behaalde keurmerken / prijzen

FD Gazellen
Technology Fast 50
Sprout Challenger 50
PSO keurmerk