Welkom bij Ecotap

U wilt graag nader kennismaken met Ecotap. Op deze pagina leest u alle informatie over de filosofie, de onderneming en de producten van Ecotap. Het betreft een initiatief van een drietal gedreven ondernemers. Eén van hen is Kees van Bergen, die voor het algehele management zorg draagt. Het initiatief is ontstaan in 2011 en kreeg concrete betekenis door de ontwikkeling van oplaadpunten voor elektrische auto’s, fietsen, scooters en scootmobielen. Oplaadpunten die in de kern een maximum aan gebruiksgemak en vandalismebestendigheid bieden (duurzaam, geïntegreerde onderdelen). Twee heldere vertrekpunten om zowel de gebruiker als de eigenaar van het oplaadpunt optimaal en langdurig te kunnen bedienen. De initiatiefnemers beschikken over een ruime staat van dienst binnen de mobiliteitsector, en zijn oprecht betrokken bij inspanningen die substantieel bijdragen aan verbetering van de directe leefomgeving van mensen en het milieu in algemene zin.

Wie is Ecotap

Green_Sustainable_BusinessDe wereld om ons heen verandert in rap tempo. Weinigen zal het ontgaan zijn dat de CO2-uitstoot toeneemt, terwijl aan de andere kant sprake is van ontbossing en het opraken van de fossiele brandstoffen. Met elkaar belasten we het milieu onevenredig zwaar. Tijd voor oplossingen. En dat is precies wat de consument van nu verlangt van ondernemend Nederland. Van retailers, producenten en andere betrokkenen wordt verwacht dat zij echte betekenis geeft aan ‘groen ondernemerschap’. Het wordt een nieuwe basisvoorwaarde; wie niet aantoonbaar maatschappelijk verantwoord onderneemt, die valt uiteindelijk af binnen de keuzemogelijkheden van de consument.

Bij groen ondernemen wordt vaak gedacht aan complexe, kostbare oplossingen. Resultaat daarvan, zeker in een periode van laagconjunctuur, is dat men de oplossing naar achteren schuift. Niet verstandig, want de consument wil zien dat er werkelijk iets gebeurt. Ecotap heeft hiertoe de oplossing gecreëerd; een oplaadpunt voor het elektrisch opladen van fietsen, scooters en scootmobielen. Een herkenbare, zelfs opzichtige zuil die dankzij een zonnepaneel zelfvoorzienend is. Na aanschaf heeft de eigenaar er dan ook totaal geen omkijken meer naar!

stock-footage--d-growing-business-chart-in-green-with-climbing-arrow-different-variations-of-this-file-as-wellOnze maatschappij is heel diffuus. Van bijvoorbeeld mensen met een groot tot klein incasseringsvermogen, mensen die beschikken over veel of weinig zelfstandigheid én personen die geen dan wel een serieuze beperking hebben. Dat maakt onze samenleving ook zo mooi. Vreemd dus dat we in het bedrijfsleven helemaal geen goede afspiegeling zien van die mooie, zelfs wat bonte maatschappij. En dat heeft ons als Ecotap ertoe aangezet om het heel anders te doen. Binnen Ecotap wordt niet geselecteerd op beperking, maar op de wil om er een succes van te maken. Wie wel wil, maar eventueel nog niet óf niet volledig kan, die wordt door Ecotap geholpen om daadwerkelijk een succesvol teamlid te worden. Werving en selectie van teamleden geschiedt in nauw overleg met het UWV.

Het resultaat van deze aanpak; de meest gemotiveerde medewerkers die je je maar kunt voorstellen. Vanuit de vestiging in Boxtel (NBr.) zijn dagelijks diverse mensen actief op onder andere de navolgende terreinen;

  • ontwikkeling/engineering,
  • inkoop en assemblage,
  • kwaliteitscontrole,
  • transport en montage,
  • communicatie
  • en sales.

Boxtel, Bij Ecotap worden electrische laadpalen gemaakt door personeel zoals Directeur Kees zegt met een randje. Mensen die hun 2de kans pakken.

PSO_BM_trede_03-300x193Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
maken wij ons als bedrijf zichtbaar wat onze bijdrage is aan de
werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.
In het kader van MVO People of bij inkoop en aanbesteding.

Elektrisch vervoer neemt grootse vormen aan. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrisch aangedreven auto, scooter of fiets. Niet verwonderlijk, want de ecologische en financiële voordelen zijn enorm. Het aantal elektrische oplaadpunten is eveneens in Nederland in rap tempo toegenomen, en die ontwikkeling zal zich de komende tijd versterkt doorzetten. De laders van Ecotap voorkomen onnodige belasting van het milieu. Zij werken uiterst efficiënt en zorgen voor schone mobiliteit per elektrische fiets, scooter, scootmobiel en/of auto. De auto lader communiceert met de auto en kan daardoor op de juiste wijze haar maximale lading overbrengen, passend bij die desbetreffende auto. Dat voorkomt talloze ongemakken, dus het is een noviteit die heel waardevol is.

Milieulijst-MIA-VAMILEcotap-producten zijn dankzij de kleur (fraai groen), het design (less is more) en de uitvoering (eenvoudige bediening, vandalismebestendig) uiterst herkenbaar. De producten van Ecotap zijn opvallend gunstig geprijsd opdat een vlotte marktpenetratie geschiedt. Het gekozen design is niet alleen fraai, het leidt ook tot efficiency bij de assemblage, de opslag en het transport. Voor de eigenaars van de Ecotapoplaadpunten geldt dat deze slechts eenmaal een investering doen, die na MIA-VAMIL zelfs verder verlaagd kunnen worden. MIA-VAMIL is een fiscale regeling, waarbij men het investeringsbedrag voor een milieuvriendelijke investering voor een groot deel mag aftrekken van de fiscale winst.

oeso_richtlijnen_duurzaam_beleggenOpladers van Ecotap worden geassembleerd in de vestiging in Boxtel. In de nabije omgeving van de vestiging bevinden zich meerdere belangrijke toeleveranciers. Ecotap bestaat hoofdzakelijk uit in Nederland vervaardigde producten. Dit in combinatie met een eigen ontwikkeld intelligent besturingssysteem. De bij Ecotap gebruikte deel-fabrikaten worden getoetst op hun oorsprong (people, planet, profit) en uiteraard op hun functionele bijdrage en duurzaamheid. Ecotap hanteert de richtlijnen van de OESO als uitgangspunt voor haar inkoop, bedrijfsvoering en ketenbeheer.
De belangrijkste personen binnen Ecotap zijn de opdrachtgevers. De opdrachtgevers van Ecotap zijn actief binnen vele verschillende sectoren. De meest voorkomende sectoren; overheid (waaronder vele tientallen gemeenten), horeca, toerisme, zorginstellingen, tuincentra en retail.
De Gemeente Oss wil graag een stapje extra zetten als het gaat om duurzaamheid. Daarom zijn wij al zo’n zes jaar geleden begonnen met rijden op aardgas/biogas.” Aan het woord is Dirk Wim In ’t Hof beleidsmedewerker duurzaamheid. Hij vervolgt;

“Inmiddels rijden we met meerdere elektrische auto’s, beschikken we over acht elektrische scooters en ruim tien elektrische fietsen. Logisch dus dat we al vier Ecotaps in de Gemeente Oss hebben staan, de kernen zullen ongetwijfeld spoedig volgen.” Zijn collega Theo Geurts van Kessel vervolgt; “Het stimuleren van elektrisch rijden vraagt om een voorbeeldfunctie. We zien graag dat mensen elektrisch fietsen of scooteren tijdens bijvoorbeeld het woon-werkverkeer, het boodschappen doen en op andere drukke momenten. De verkeersdruk neemt dan af en tegelijkertijd is het milieu er mee gebaat. Een pluspunt van de Ecotap is dat er geen stroomaansluiting nodig is, omdat alle benodigde elektriciteit door een zonnepaneel duurzaam wordt opgewekt.” In ‘t Hof en Geurts van Kessel zijn het er over eens: “We zien graag nog veel meer elektrische laadpalen in de regio Oss.
Dirk Wim In ’t Hof, Gemeente Oss: afdeling Duurzaamheid

Het laatste nieuws

Bedrijven zijn vanaf 2020 verplicht een laadpaal te installeren

juli 19th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Bedrijven zijn vanaf 2020 verplicht een laadpaal te installeren

Bedrijven zijn vanaf 2020 verplicht een laadpaal te installeren per tien parkeerplaatsen. Bij de overige 10 procent van de overige parkeervakken moeten kabels komen die de uitbreiding naar meer laadvoorzieningen mogelijk maakt. Voor veel ondernemers [...]

De Nederlandse automobilist versus CO2-reductie… alles uit de kast in 6 stappen

mei 24th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor De Nederlandse automobilist versus CO2-reductie… alles uit de kast in 6 stappen

Om volgend jaar serieus minder CO2 uit te stoten zoals gerechtelijk werd geëist, zal Nederland aan de bak moeten. Het klimaatakkoord van Parijs lijkt dan ook ver weg. En waar we eerder al eens [...]

Hieronder een aantal logo’s van opdrachtgevers van Ecotap.

Neem vandaag nog
contact met ons op