Project Description

 

Boxtel, Nederland, 9 juli 2018 – Het elektrisch rijden krijgt in Nederland een enorme impuls met de aanleg van 4.500 nieuwe laadpunten in twee provincies. Er komen vier keer zoveel laadpunten in de openbare ruimte van 43 gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel.  Na de zomer wordt van start gegaan met de aanleg, het beheer en onderhoud van de openbare laadpalen in de deelnemende gemeenten.

 Innovaties en duurzame aanpak

Omdat de groei van het aantal laadpunten ook zijn impact zal hebben op de belasting van het elektriciteitsnetwerk, wordt er zo slim mogelijk  geladen. Zo zal er zoveel mogelijk aanspraak worden gemaakt op duurzaam geproduceerde energie, afkomstig van lokale energie coöperaties. Ook wordt tussen bepaalde tijden, als de vraag traditioneel het grootst is, de laadsnelheid verlaagd. E-rijders kunnen deze verlaging ook uitschakelen indien zij gedurende de daluren wel een hogere snelheid nodig hebben.

“De doelstelling van Ecotap is om de beste laadinfrastructuur ter wereld te bouwen op de meest duurzame manier met oog voor mens en milieu. Een project van deze omvang geeft ons de mogelijkheid om te laten zien dat we deze doelen waar kunnen maken.” In dit project is Ecotap de hoofdaannemer maar werken we nauw samen met onze partner Allego, die de specialist is als het gaat om openbaar laden.”

Kees van Bergen, CEO Ecotap
[/fusion_separator]

“Wij zijn er trots op dat het aantal laadpunten in deze twee provincies zo wordt vergroot.  Met Ecotap als partner in dit grote project gaan we hierdoor versneld het elektrische vervoer adopteren, niet alleen in Nederland maar ook Europees”

Anja van Niersen , CEO Allego
[/fusion_separator]

Over Ecotap®

Ecotap is een Nederlandse fabrikant van laadsystemen voor elektrische mobiliteit.

Met een grote variëteit van zowel AC als DC laadsystemen hebben zij voor vrijwel elke situatie een passende laadoplossing, of dat nou in Nederland is of in het buitenland.

Sinds de start van Ecotap in 2011 heeft het bedrijf bewust altijd alles zelf ontwikkeld, geïnnoveerd en geproduceerd om zo het uiteindelijke doel de bereiken. Namelijk het bouwen van de beste laadinfrastructuur ter wereld op een zo duurzaam mogelijke manier met extra aandacht voor mens en milieu.

Over Allego

Allego is een toonaangevende aanbieder van laadoplossingen met ruime ervaring op het gebied van e-mobiliteit, waaronder het creëren van een netwerk van multi-standaard-snelladers verspreid door heel Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Luxemburg. Allego heeft ruim 8.500 laadpunten geplaatst in stedelijke gebieden en langs belangrijke transportroutes. Het bedrijf heeft een EV Cloud Services Platform ingericht om zijn diensten aan bedrijven en e-rijders te kunnen aanbieden. Dit platform biedt op eenvoudige wijze toegang tot een uitgebreide portefeuille van praktische diensten zoals facturering, actieve monitoring, apps, websiteportals, analytische instrumenten en computervermogen. Bedrijven kunnen het platform gebruiken om laadfaciliteiten aan te bieden aan hun klanten, medewerkers en bezoekers, onder hun eigen merk en wereldwijd. www.allego.eu

Perscontacten

Ecotap®

Bjorn Brands,

Communicatie Medewerker

Tel: +31 6 15502752
E-mail: bjorn@ecotap.nl

Allego

Harold Langenberg,

Hoofd Strategie & Communicatie,

Tel: +31 6 29108659
E-mail: harold.langenberg@allego.eu

Een openbare laadpaal aanvragen !

Klik hier