Nieuws

Ecotap scoort hoog op de Prestatieladder Socialer Ondernemen!

Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maken wij als bedrijf zichtbaar wat onze bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Sinds kort voldoet Ecotap hiervoor aan de normen voor PSO 30+ en Trede 3 certificering.

PSO 30+

Aanbeste­dende dien­sten, zoals gemeenten, kunnen ervoor kiezen aanbestedingsprocedures voor te behouden aan zogenaamde ‘sociale’ bedrijven die aan de voorwaarde van wetsartikel 2.82 van de Aanbestedingswet voldoen. Be­langrijke voorwaarde om hier aan te voldoen is dat ten minste 30% van de werknemers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Trede 3

Ecotap behoort hiermee tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Dit betekent dat we aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse. We voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Organisaties die de norm voor trede 3 halen, presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse: ze behoren tot de 10% best presterende bedrijven. 

Bekijk hier het certificaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *