Laadoplossingen
voor publiek vervoer

Gegarandeerd vervoer vraagt om Ecotap…

Zeker voor openbaar vervoerders is het van groot belang om een betrouwbare en efficiënte laadinfrastructuur te creëren. Eén die langdurig, gemakkelijk en probleemloos voorziet in haar functie. Tel daarbij op dat elektrisch transport veel minder onderhoud vergt en een beduidend langere afschrijftermijn kent, en het is compleet duidelijk waarom er zo’n grote opmars van elektrische verplaatsing binnen het openbaar vervoer gaande is. Met Ecotap benut jij alle kansen die elektrisch rijden te bieden heeft, zonder enig ongemak.

Samen gezond op weg

Als openbaar vervoerder hecht je als geen ander aan het gezamenlijk belang. Logisch dus dat je elektrisch rijden uiterst belangrijk vindt. Zo wordt de CO2-uitstoot gemiddeld 40% lager dan met een voertuig op fossiele brandstof. Er worden geen ongezonde gassen meer uitgestoten én de geluidshinder in de steden wordt tot een minimum teruggebracht. Ook goed om te weten: de onderhoudskosten nemen sterk af. Elektrisch Publiek Vervoer kent louter voordelen, zeker als je de laadinfrastructuur uitvoert met Ecotap. Want dan kies je voor bewezen innovatie waar je ongekend lang op kunt vertrouwen.

Elektrisch laden OV-advies

Het openbaar vervoer kent specifieke eigenschappen die bij elektrisch opladen om bijzondere aandacht vragen. Naast de voertuigen zelf is de infrastructuur, om deze voertuigen van energie te voorzien, essentieel voor een succesvolle toepassing. Een groot voordeel is natuurlijk dat het elektriciteitsnet er al ligt. Vanuit die basis kan Ecotap tot een complete, integrale aanpak komen die toekomstgericht is. Een aanpak waarmee tot in lengte van dagen het probleemloos elektrisch laden van bussen, trams en andere openbare voertuigen gegarandeerd is. Neem vandaag nog contact op via 31 (0) 411 – 210 210 of info@ecotap.nl.

In 4 eenvoudige stappen zakelijk laden geregeld

 1. Gratis adviesgesprek
  Via onze helpdesk – +31 (0)411 74 50 20 informeren we je graag over de bijzonderheden o.b.v. jouw situatie en verwachtingen.
 2. Locatiecheck
  Na verstrekking van jouw postcode brengen we graag de dichtstbijzijnde dealer/ installateur bij jou in beeld.
 3. Offerte
  Via de Ecotap dealer/ installateur ontvang je z.s.m. een concreet voorstel o.b.v. de door jou verstrekte informatie en aanbevolen uitvoering.
 4. Installatie
  Na beantwoording van eventuele vragen en schriftelijk akkoord op de offerte wordt de installatie van jouw Ecotap laadoplossing(en) ingepland en uitgevoerd.

24/7 Ecotap support

Bij Ecotap doen we het maximale om het jou gemakkelijk te maken. Mocht je dus een vraag hebben over het elektrisch laden, dan helpen wij je heel graag op weg. Dat kan via jouw dealer/ installateur, de informatie op onze internetsite, een chat en zeker ook via onze helpdesk. De helpdesk is voor jouw gemak zelfs maar liefst 24/7 bereikbaar via +31 (0)411 74 50 20.

Laadpas aanvragen

Heb je al een Ecotap-account, dan kan je via het contactformulier in jouw account zelf een aanvraag doen. Het contactformulier vind je daar door rechtsboven in de groene balk op het envelop-icoontje te klikken. Geef hierin het aantal pasjes/ sleutels aan die je wilt aanvragen. Het eerste pasje is gratis, daarna kosten ze € 2,- per stuk excl. BTW. De prijs van een laadsleutel is € 5,95 excl. BTW. Bij verzending naar het buitenland gelden verzendkosten.

Veel gestelde vragen

Als je actief bent in het zakelijke segment, dan valt er bij Ecotap veel te kiezen. Daarbij is het wel van belang om een inschatting te maken van het aantal beoogde gebruikers en de bezoek-/ laadtijd. Op deze wijze ontstaat inzicht in de te verwachten bezettingsgraad en bijbehorende oplossing. Wordt het één of meerdere enkele laders, duoladers of snelladers? Oplossing aan de wand of als zuil? Samen selecteren we de best passende oplossing.

Zowel de bemanning van de Ecotap Helpdesk als onze gecertificeerde installateurs zijn bekend met de geldende wet- en regelgeving. Samen maken we inzichtelijk welke voorwaarden en regels voor jouw situatie aan de orde zijn. Plaatsing geschiedt dus alleen als alle seinen op groen staan. Vervelende verrassingen zijn bij Ecotap uitgesloten.

Er zijn natuurlijk minimale voorzieningen vereist om het elektrisch laden mogelijk te maken. Afhankelijk van de gekozen laadoplossing o.b.v. de beoogde bezettingsgraad kan vastgesteld worden of jouw huidig energienetwerk al in voldoende mate kan voorzien. Mocht dit onverhoopt ontoereikend zijn, dan stellen we dat vast en via onze gecertificeerde installateur in de regio zal vervolgens bestudeerd worden welke aanvullende voorzieningen vereist zijn. Je ontvangt daartoe dan in voorkomend geval een passend voorstel.

Bij Ecotap zijn (snel)laders verkrijgbaar die universeel inzetbaar zijn voor alle elektrische voertuigen met een CHAdeMo of CCS aansluiting. Daarmee wordt ongemak bij de bezoeker(s) voorkomen en kan iedereen jullie locatie weer opgeladen verlaten.

De snelheid waarmee een elektrisch voertuig volledig opgeladen wordt, heeft te maken met de gekozen (snel)lader, maar zeker ook met het lokale stroomnet. Deze kunnen qua capaciteit flink verschillen, en dat zegt ook heel veel over de laadsnelheid. Is bij voorbeeld een 3-fasenaansluiting aan de orde, dan verloopt het transport van de elektriciteit uiterst vlot. Voorwaarde is trouwens wel dat het voertuig e.e.a. ook vlot kan transporteren.

De laadoplossingen worden standaard uitgevoerd in de kleuren en met de beelddragers van Ecotap. Is de uitvoering gewenst in de eigen kleuren, met of zonder eigen logo, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het type oplader én het aantal waarvoor je kiest, gelden er meerkosten. Informeer er gerust even naar.

Laadpalen voor alle elektrische vervoersmiddelen

Ecotap duoladers

Ecotap snelladers

Schrijf je nu in voor EcotapNews