Laadoplossingen voor
in de openbare ruimte

Gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig…
perfect geregeld met Ecotap

Als aanbieder van een openbaar oplaadpunt hecht je er natuurlijk aan om een betrouwbare en efficiënte laadinfrastructuur te creëren. Eén die langdurig, gemakkelijk en probleemloos voorziet in haar functie. Met Ecotap slaag je daar volledig in. Voor iedere situering reikt Ecotap de perfecte innovatieve laadoplossing aan. Zo gaat het bij openbare laadstations onder andere om voldoende capaciteit, slim laden, gebruiksvriendelijkheid en vandalismebestendigheid. Met Ecotap “You’re ahead”.

Aantrekkelijk verdienmodel

In 2030 zijn er alleen al in Nederland om en nabij de 1,7 miljoen laadpalen nodig om alle elektrische auto’s te kunnen opladen. De wetgever heeft inmiddels verplichtingen aan ondernemend Nederland opgelegd tot het plaatsen van een laadinfrastructuur/ laadpalen voor elektrische voertuigen. Openbare laadpunten worden steeds vaker geplaatst bij winkelcentra en publieke parkeerterreinen. Deze laadstations werken met een laadpas en zijn geschikt voor alle typen elektrische voertuigen. Een interessant verdienmodel. Overweeg je één of meerdere laadpalen te plaatsen? Neem dan contact op met Ecotap.

Interessante subsidieregelingen

De overheid en gemeenten bieden veel subsidiemogelijkheden aan, die naast elkaar kunnen worden aangevraagd. Op deze wijze wordt duurzaamheid financieel wel heel interessant gemaakt. Kies je voor een openbaar toegankelijk laadstation, dan kan er afhankelijk van het regionale beleid subsidie door jouw gemeente worden toegekend. Indien je een zakelijke laadpaal aanschaft, dan kun je aanspraak maken op de MIA regeling. Hiermee kan tot 36% van het totale investeringsbedrag in mindering gebracht worden op de fiscale winst.

In 4 eenvoudige stappen zakelijk laden geregeld

 1. Gratis adviesgesprek
  Via onze helpdesk – +31 (0)411 74 50 20 informeren we je graag over de bijzonderheden o.b.v. jouw situatie en verwachtingen.
 2. Locatiecheck
  Na verstrekking van jouw postcode brengen we graag de dichtstbijzijnde dealer/ installateur bij jou in beeld.
 3. Offerte
  Via de Ecotap dealer/ installateur ontvang je z.s.m. een concreet voorstel o.b.v. de door jou verstrekte informatie en aanbevolen uitvoering.
 4. Installatie
  Na beantwoording van eventuele vragen en schriftelijk akkoord op de offerte wordt de installatie van jouw Ecotap laadoplossing(en) ingepland en uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Als je actief bent in het zakelijke segment, dan valt er bij Ecotap veel te kiezen. Daarbij is het wel van belang om een inschatting te maken van het aantal beoogde gebruikers en de bezoek-/ laadtijd. Op deze wijze ontstaat inzicht in de te verwachten bezettingsgraad en bijbehorende oplossing. Wordt het één of meerdere enkele laders, duoladers of snelladers? Oplossing aan de wand of als zuil? Samen selecteren we de best passende oplossing.

Zowel de bemanning van de Ecotap Helpdesk als onze gecertificeerde installateurs zijn bekend met de geldende wet- en regelgeving. Samen maken we inzichtelijk welke voorwaarden en regels voor jouw situatie aan de orde zijn. Plaatsing geschiedt dus alleen als alle seinen op groen staan. Vervelende verrassingen zijn bij Ecotap uitgesloten.

Er zijn natuurlijk minimale voorzieningen vereist om het elektrisch laden mogelijk te maken. Afhankelijk van de gekozen laadoplossing o.b.v. de beoogde bezettingsgraad kan vastgesteld worden of jouw huidig energienetwerk al in voldoende mate kan voorzien. Mocht dit onverhoopt ontoereikend zijn, dan stellen we dat vast en via onze gecertificeerde installateur in de regio zal vervolgens bestudeerd worden welke aanvullende voorzieningen vereist zijn. Je ontvangt daartoe dan in voorkomend geval een passend voorstel.

Bij Ecotap zijn (snel)laders verkrijgbaar die universeel inzetbaar zijn voor alle elektrische voertuigen met een CHAdeMo of CCS aansluiting. Daarmee wordt ongemak bij de bezoeker(s) voorkomen en kan iedereen jullie locatie weer opgeladen verlaten.

De snelheid waarmee een elektrisch voertuig volledig opgeladen wordt, heeft te maken met de gekozen (snel)lader, maar zeker ook met het lokale stroomnet. Deze kunnen qua capaciteit flink verschillen, en dat zegt ook heel veel over de laadsnelheid. Is bij voorbeeld een 3-fasenaansluiting aan de orde, dan verloopt het transport van de elektriciteit uiterst vlot. Voorwaarde is trouwens wel dat het voertuig e.e.a. ook vlot kan transporteren.

De laadoplossingen worden standaard uitgevoerd in de kleuren en met de beelddragers van Ecotap. Is de uitvoering gewenst in de eigen kleuren, met of zonder eigen logo, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het type oplader én het aantal waarvoor je kiest, gelden er meerkosten. Informeer er gerust even naar.

Laadpalen voor alle elektrische vervoersmiddelen

Ecotap duoladers

Ecotap snelladers

Schrijf je nu in voor EcotapNews