FS-9482
Samen kom je verder dan alleen…

“Wij zijn een pan-Europese groothandel voor vernieuwbare energie. Alles wat te maken heeft met een zonnepark, dat leveren wij. Dat doen we met vestigingen in Nederland, waar ook ons hoofdkantoor is gevestigd, en met accountmanagers in Duitsland, Finland, Polen. Slovenië en Frankrijk. Je kunt ons zien als de internationale groothandel in zonne-energie. De laadpaal is een aparte productportfolio, die we onlangs hebben toegevoegd. De zonneparken die wij plaatsen, daar sluit je vaak nu al laadpalen op aan. Daar zit een duidelijke link met elkaar, dus vandaar dat het een logische uitbreiding is van ons assortiment”, laat Jan-Willem van PVO International weten. 

Elkaar sterker maken

“Afgelopen zomer zijn we in contact gekomen met Ecotap. Pas rond de maand september hebben wij de start gemaakt met de laadpalen. Bij het vinden van een leverancier waren we vooral op zoek naar een partner die een bepaalde exclusiviteit kon bieden. We voeren ook liever geen 5 á 6 verschillende merken. Wij zochten een merk waarvoor wij specifiek de sales konden gaan doen. Daarnaast een sterk merk waar ze actief aan ontwikkeling doen. Want als iedere partij doet waar hij sterk in is, dan kun je elkaar sterker maken. Die partner hebben wij zeker gevonden in Ecotap.”

Samen sta je sterk

“Ecotap spreekt ons voornamelijk aan door hun duurzaamheid en de kwaliteit van het product.

Het biedt meer dan andere merken. De robuustheid en de kwaliteit die aangeboden wordt… Ook dat ze zoveel mogelijk zelf produceren of in ieder geval assembleren… Ze houden zoveel mogelijk in eigen hand. De strategie van Ecotap is een mooie aanvulling op de strategie van PVO International. Dit houdt in dat we beide op zoek zijn naar sterke partners om samen te kunnen groeien, en de producten neer te zetten. Samen kom je verder dan alleen”, stelt Jan-Willem. “Je hebt gewoon goede partnerships nodig”.

Doen waar je goed in bent

“Wij doen zelf geen installatie. Vanuit PVO International verkopen we. Partners van ons installeren de palen. Wat ik wel teruggekoppeld krijg van onze partners, is dat de palen heel makkelijk uit te breiden zijn. Als je twee laadpalen hebt kun je het makkelijk uitbreiden naar meerdere palen. Ik ben zelf verder niet bezig met de techniek maar wat ik wel van iedereen meekrijg is dat het heel fijn werkt. Dit geldt ook voor de service die ze bieden. De backoffice, die nemen ze voor ons over. Vragen die er zijn, eerste en tweedelijns, die pakt Ecotap volledig voor ons op. Daardoor worden wij volledig ontzorgt. Op deze manier kunnen wij ons daadwerkelijk focussen op de verkoop, en Ecotap zorgt dat de rest geregeld is. Op deze manier doet iedereen waar hij goed in is. Ecotap is goed in de serviceverlening, de technische vragen en de engineering. Waar wij goed zijn is het aan de man brengen. Zo maken we gebruik van elkaars kracht”. 

Toekomst is hoopvol

“Het doel is om Duitsland te gaan toevoegen, en ook internationaal uit te breiden met Scandinavië en Finland. We zien de toekomst met de internationale uitbreiding zeker hoopvol in. Als je kijkt naar de markt, dan is de vraag gigantisch. Ook wat er allemaal nog bij moet komen: er moet nog ‘zoveel’ miljoen laadpalen extra geplaatst worden. Dan weet je dat de markt gewoon enorm is”, vertelt Jan-Willem enthousiast. “Zeker voor commerciële laadpaaloplossingen. Dat is ook de reden waarom we voor Ecotap hebben gekozen. Wij zijn voornamelijk actief op de commerciële markt. Ecotap is de voorloper in het aanbieden van grotere DC-laders. Dat sluit aan op de markt waarin wij actief zijn. Voor ons is Ecotap de beste laadpaal”, sluit Jan-Willem overtuigend af.