SAMEN MET ECOTAP SLIM LADEN ONDERZOEKEN

Om Smart Charging te kunnen realiseren, is de gehele keten van belang. Een essentieel onderdeel van deze keten is slimme laadinfrastructuur. Om deze reden hebben Ecotap en het Living Lab Smart Charging een samenwerking getekend. Hierbij wordt onderzocht hoe de laadinfrastructuur van Ecotap duurzame energie en elektrisch vervoer zo optimaal en slim mogelijk kan koppelen.  

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland groeit, evenals het opgesteld vermogen aan duurzame energie. Een linking pin tussen de twee is slimme laadinfrastructuur. Hierbij moet rekening worden gehouden met zowel de onregelmatigheid van zon en wind, als de accu van elektrische voertuigen. Ecotap combineert dit in haar laadpalen en is daarnaast betrokken bij het project Samen Slim Rijden (Helvoirt, Noord-Brabant) om hier meer onderzoek naar te doen.

SAMEN SLIM RIJDEN

Het project Samen Slim Rijden, waarbij Ecotap is aangesloten, draait om een nieuw concept in Helvoirt. Geprobeerd wordt om Helvoirt duurzamer te maken door het inzetten van vijf volledig elektrische deelauto’s. In de praktijkproef, die een jaar duurt, wordt uiteindelijk gekeken of mensen bereid zijn om een elektrische auto te delen. Naast het deel-concept, wordt ook gekeken naar de energievoorziening. Zo zijn de laadpalen waar de elektrische auto’s aan kunnen laden slim – ze kunnen opdrachten ontvangen om soms meer en soms minder lokaal opgewekte energie in de auto’s te stoppen. Samen met het Living Lab Smart Charging zal onderzoek worden gedaan naar het laden van de deelauto’s op lokaal opgewekte zonne-energie – Smart Charging.

ECOTAP

De visie van Ecotap op elektrisch vervoer is dat we op dit moment het milieu zwaar belasten. Tijd voor oplossingen, die Ecotap levert in de vorm van laadinfrastructuur. Op deze manier draagt Ecotap bij aan schone mobiliteit.

www.ecotap.nl

By |2017-04-18T10:24:06+00:00april 18th, 2017|Algemeen Nieuws, dealers, Ecotap Nieuws, gemeente nieuws, Nieuwe Oplaadpalen Geinstalleerd, nieuws over laadpunten voor auto's|Reacties uitgeschakeld voor SAMEN MET ECOTAP SLIM LADEN ONDERZOEKEN

About the Author: