ŠKODA start productie elektrische auto’s in 2020

Skoda Strategy 2025. Maar voor het 2025 is, kunnen er al elektrische Skoda’s op de weg worden verwelkomd.

Als Volkswagen plannen presenteert op het gebied van elektrisch rijden, dan kun je er donder op zeggen dat er ook elektrische auto’s komen bij de zustermerken. De plannen van Skoda zijn bekend gemaakt onder de naam Skoda Strategy 2025. Een paar jaar eerder is het de beurt aan de Skoda Superb plugin-hybrid. Een auto die voor de Nederlandse markt weinig interessant is, aangezien de belastingvoordelen voor plugin-hybrides zijn afgeschaft. Op de Europese markt zal de auto ongetwijfeld prima verkocht gaan worden, de marktintroductie is in 2019. Een jaar komt de eerste volledig elektrische Skoda.

Tegen 2025 worden er vijf volledig elektrische auto’s aangeboden in verschillende segmenten. Niet geheel toevallig worden er ook vijf elektrische Volkswagens verwacht tussen nu en 2022. Een voorbode op de elektrische toekomst van Skoda is de Vision E, die werd getoond op de Autoshow in Shanghai. De elektrische modellen van het VAG-concern zullen worden gebouwd op het speciaal ontwikkelde MEB-platform.

2019: de ŠKODA SUPERB plug-in hybrid

In de fabriek in Mladá Boleslav worden naast elektrisch aangedreven auto’s ook elektrische componenten voor plug-in hybrides voor verschillende merken van de Volkswagen Group geproduceerd. De eerste plug-in hybride van ŠKODA komt in 2019 op de markt: de ŠKODA SUPERB plug-in hybrid, die in Kvasiny van de band komt. In 2020 volgt de eerste volledig elektrisch aangedreven ŠKODA. Deze wordt in Mladá Boleslav geproduceerd. Op de afgelopen autotentoonstelling van Shanghai presenteerde ŠKODA zijn visie op een elektrisch aangedreven, autonoom rijdende auto: de ŠKODA VISION E.

ŠKODA Strategy 2025

Het elektrificeren van de modellen en het produceren van elektrische componenten voor de Volkswagen Group zijn belangrijke pijlers van de ŠKODA Strategy 2025. Ook het digitaliseren van producten en processen, het aanboren van nieuwe markten en de transformatie van een traditionele autoproducent tot een complete mobiliteitsaanbieder met een breed scala aan diensten zijn speerpunten van deze strategie.

 

Bron: Skoda.nl

By |2017-11-23T10:49:22+00:00november 23rd, 2017|Algemeen Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor ŠKODA start productie elektrische auto’s in 2020

About the Author: