Support

So you’re 24/7 in charge…

Het maximale doen om het jou gemakkelijk te maken, dat is waar we bij Ecotap voor staan. Zo zorgt de intuïtieve bediening van onze opladers ervoor dat alles zich vlot en eenvoudig wijst. En daardoor ben jij altijd “in charge”. Toch kunnen er altijd nog vragen zijn. De kans is groot dat je hieronder al het antwoord erop vindt. Staat jouw vraag er niet tussen, dan is onze helpdesk je graag van dienst zodat je altijd snel kunt laden.
De helpdesk is voor jouw gemak 24/7 bereikbaar.

HELPDESK TELEFOONNUMMER: +31 (0) 411 74 50 20

Faq

Meest gestelde vragen en antwoorden

Om uw laadpunt te kunnen gebruiken dient u dit eerst te activeren in 2 verplichte stappen:

1. Maak een account aan als bedrijf of als particulier.
2. Om uw laadpunt te activeren vragen wij u het activeringsformulier in te vullen. Wij streven ernaar om deze zo snel mogelijk te verwerken waarbij het tot maximaal 2 werkdagen kan duren.
 
 1. Koppel uw laadstekker in het laadpunt
 2. Koppel uw laadstekker in de auto
 3. Ga met uw pasje één keer over het scanpunt van het desbetreffende laadpunt.
 4. Wacht totdat u een piep hoort (binnen 3 seconden). Indien het lampje blauw wordt, begint het laadproces.
 5. U kunt het laadproces beëindigen door uw pasje weer over het scanpunt te laten gaan, te wachten op de piep en vervolgens de stekker te ontkoppelen.

Statusaanduiding

 • Knipperend Groen: Standby
 • Blauw: Laden
 • Knipperend Rood: Pas onbekend of kabel niet correct verbonden
 • Rood: Laadpunt niet Beschikbaar/Storing
 • Groen: Accu vol

Bekijk video

Bekijk hier de laadpunten of download de Easy Charging Quality App.
(LET OP: voor actuele prijzen bekijk het laadpunt in de app)

U kunt hier een account aanmaken als bedrijf of als particulier.

Indien u al een Ecotap account heeft kunt via het contactformulier in uw account een aanvraag doen.
Het contactformulier vind u daar door rechtsboven in de groene balk op het envelop-icoontje te klikken.  
Geef hierin het aantal pasjes / sleutels aan die u wilt aanvragen.
Het eerste pasje is gratis, daarna kosten ze € 2,- per stuk excl. BTW.
De prijs van een laadsleutel is € 5,95 excl. BTW.
Voor verzending naar het buitenland vragen we verzendkosten.

1. Check of de schakelaar in de meterkast is ingeschakeld

2. Check of de aardlek-schakelaar in het laadsysteem is ingeschakeld (bekijk instructiefilmpje)

Wilt u een elektrotechnisch bevoegd persoon in het laadstation laten checken of de aardlekschakelaar is uitgeschakeld, zo ja zou u deze weer willen laten inschakelen als u gebruik wilt maken van ons laadproduct?

Na activatie van het laadpunt middels onze helpdesk zorgen wij ervoor dat elke maand een factuur wordt gestuurd naar de bankrekening die bij de laadpas hoort. Wanneer u een pas van een leasemaatschappij gebruikt, gaat de rekening naar uw leasemaatschappij. Tegelijkertijd wordt een creditnota van hetzelfde bedrag naar het restitutie account gestuurd. Wanneer u de eigenaar van een laadpunt bent, is dit uw privé bankrekening. Op deze manier wordt u elke maand gecompenseerd voor elektriciteitskosten van het laden thuis.

Als het laadpunt uw eigendom is, dan kunt u deze meenemen naar uw nieuwe woning. Neem contact op met onze helpdesk als u niet zeker weet of het laadpunt uw eigendom is. Wij raden u aan om de hulp in te roepen van een elektricien die vertrouwd is met het product. Zodra het laadpunt bij uw nieuwe woning is geïnstalleerd kan het adres door de onze helpdesk worden gewijzigd.

Het laadpunt nummer is te vinden op het domingplaatje van het laadstation. Het domingplaatje omvat ook het LED lampje.

Verder staat er een module nummer aan de binnenkant van de stekkerdeksel of in de houder van de stekker in het geval uw laadsysteem met een vaste kabel is uitgevoerd.

Er zijn verschillende manieren om een elektrische auto op te laden. Deze zijn in te delen op basis van laadsnelheid:

 1. Laden via het standaard stopcontact – Een elektrische auto kan geladen worden via een regulier stopcontact. Echter is dit ook veruit de meest langzame en vooral de minst veilige manier. Een gemiddelde elektrische auto zal op deze manier binnen 6 tot 12 uur volledig opgeladen zijn.
 2. Laadpalen (Wisselstroom / AC)  – Een (Ecotap) laadpaal biedt de mogelijkheid om een auto snel en bovenal veilig op te laden. Het is echter lastig om een goed antwoord te geven op de vraag hoelang het duurt om een elektrische auto te laden.
  D
  e laadtijd is namelijk afhankelijk van het type en model van de auto, de aansluiting in uw meterkast en de laadkabel die u gebruikt. Weet in ieder geval dat alle Ecotap AC laadsystemen zijn voorbereid op 3×32 A (22kw)..
 3. Snellaadpalen (Gelijkstroom / DC)  – Het woord zegt het zelf al, het laden over gelijkstroom / DC is de snelste manier om een auto vol te krijgen. Helaas zijn er enkele elektrische auto’s die nog geen DC ingang hebben in de auto en enkel met optie 2 over wisselstroom / AC kunnen laden. De daadwerkelijke snelheid en laadtijd hangt af van veel factoren:
  – de maximale laadsnelheid van de auto
  – de SOC (state of Charge) van de batterij
  – de maximale snelheid van het laadstation. (bekijk de verschillende snelheden van ecotap snelladers hier).

Beide namen spelen een rol in het betalingstraject. Kort gezegd: Last Mile Solutions is te zien op uw factuur en Threeforce B.V. op uw bankrekening.

Het betalingstraject uitgelegd:

Last Mile Solutions is een geregistreerd handelsmerk van Threeforce B.V. U ontvangt uw factuur maandelijks rond de 15e van de maand via Last Mile Solutions uit naam van Ecotap. Het bedrag wordt geïncasseerd van uw rekening op de 24e van de maand of op de daaropvolgende werkdag.

Uw laadtransacties en eventuele abonnementsgelden zullen maandelijks aan u in rekening worden gebracht via domiciliëring. Threeforce B.V. verzorgt de facturatie en domiciliëringen, dus deze naam ziet u ook verschijnen op uw bankrekening.

Door akkoord te gaan met domiciliëring geeft u toestemming aan:

· Threeforce B.V. om doorlopend domiciliëringsopdrachten te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven;
· uw bank om doorlopend een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Threeforce B.V.

Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

Voor vragen over de maandelijkse afschrijvingen kunt u contact opnemen met Last Mile Solutions via e-mail (invoice@lastmilesolutions.com).

Geef het nummer van uw laadpunt door en mail dat naar back-office@ecotap.nl

Geef het nummer van uw laadpunt door en mail dat naar bo@ecotap.nl

Feedback:

Heeft u feedback voor ons. Graag! Wij zijn constant bezig om onze organisatie te verbeteren.
Mail dan naar info@ecotap.nl of bel ons op +31(0)411 210210. 

Klachtenprocedure Ecotap

Een klacht over Ecotap? Bij Ecotap is de klant koning en hebben wij kwaliteit hoog in ons vaandel staan. Heeft u een klacht over ons product of over onze dienstverlening laat het ons weten. We willen graag weten waarom ons product of waarin onze dienstverlening niet aan je verwachtingen heeft voldaan. Ecotap neemt iedere klacht uiterst serieus en wil deze naar tevredenheid behandelen. Hoe dien je een klacht in bij Ecotap? Klachten geven ons de kans om onze dienstverlening te verbeteren. Heb je een klacht? Dan horen we dat graag. Je kunt ons bellen op +31(0)411 210210. Mailen kan ook. Mail dan naar info@ecotap.nl. Een van onze medewerkers neemt dan contact met je op. Wat doet Ecotap met je klacht? Ecotap wil je klacht graag naar tevredenheid behandelen. We nemen daarom contact met je op om de klacht te bespreken en te overleggen wat de juiste behandeling is. Kunnen we je niet bereiken? Dan krijg je van ons een schriftelijke reactie.

Laadinstructie AC laders
Laadinstructie DC 60
Laadinstructie DC 180

Service voorwaarden

Voordat wij uw melding in behandeling kunnen nemen, zijn er een aantal punten waarvan u op de hoogte moet zijn.
Zodra u deze punten heeft doorgelezen zullen wij de melding in behandeling nemen.

Bij de standaard fabrieksgarantie van 1 jaar:

 • Stelt Ecotap haar helpdesk beschikbaar
 • Komt Ecotap op locatie om het probleem gratis op te lossen

Wat als de garantie na 1 jaar voorbij is?:

 • Stelt Ecotap haar helpdesk beschikbaar
 • Als wij bij u op locatie moeten komen rekenen wij ons uurtarief en voorrijkosten
 • Vervangen onderdelen zullen wij in rekening brengen

Easy Charging Quality app

De Easy Charging Quality app geeft je toegang tot meer dan 350.000 laadpalen in 22 landen. Met slechts drie snelle stappen kunt u beginnen met opladen.

Functionaliteiten:

 • Voeg uw voertuig toe
  Door uw voertuig aan het account toe te voegen, toont de app automatisch alleen laadpalen die relevant zijn voor de auto die u wilt opladen.
 • Favorietenlijsten
  Met slechts een tik op het scherm kun je nu favoriete laadstations opslaan, zodat je gemakkelijk naar deze locaties kunt navigeren.
 • Stel je filters in
  De app toont alleen laadstations die u zoekt, of dat nu beschikbare opladers, snelladers of opladers zijn die op app gebaseerde betalingen bieden.
 • Betalingsmogelijkheden
  Er zijn meerdere betalingsopties beschikbaar voor de EV-bestuurder. Naast het gebruik van je laadpas ondersteunt de app ook meerdere directe betaalmethoden (wijzigingen per land mogelijk).
 • Accountbeheer
  Bekijk uw eerdere transacties, beheer uw laadpassen en wijzig de app-instellingen in de accountmenupagina.

Laadpunten in Nederland

Schrijf je nu in voor EcotapNews