TOBBEN OVER SCHONE LUCHT EN RESTWAARDES

De Britten weten het nu 100% zeker: elektrisch rijden bespaart miljarden aan kosten voor gezondheidszorg en olie. Dus nu wil natuurlijk iedereen elektrisch rijden. Nou nee, dat niet: gebruikte EV’s blijken in de Verenigde Staten nauwelijks te verkopen.

1.300 EURO PER JAAR

Onderzoekers van Cambridge Econometrics zien miljardenbesparingen als automobilisten kiezen voor elektrische auto’s. De jaarlijkse energiekosten per auto vallen 800 tot 1.300 euro lager uit. Als in Groot-Brittannië zes miljoen elektrische auto’s rondrijden, daalt het nationale olieverbruik met maar liefst 40 %. De CO2-emissie daalt zelfs 47 % – indien de elektriciteit duurzaam opgewekt wordt. De kosten voor volksgezondheid dalen met 1,4 miljard euro per jaar door de schonere lucht.

KWART VAN NIEUWSPRIJS

Zulke berichten zorgen natuurlijk voor een gierende populariteit van de elektrische auto. Dat valt wel mee (of tegen). Elektrische occasions – ze komen nu geleidelijk op de markt – zijn niet echt populair. Na 3 jaar bedraagt de restwaarde daardoor een kwart van de nieuwsprijs, meldt The Wallstreet Journal. De afschrijving is daarmee 2 keer hoger dan die van gewone auto’s. Alleen een Model S van Tesla leidt niet aan overmatig waardeverlies.

Hoewel een gebruikte Model S dus wel gewild is, biedt Tesla toch een gegarandeerde terugkoopwaarde na 3 jaar. De Amerikaanse fabrikant biedt 43 % van de nieuwprijs bij de 85 kWh-uitvoering en 50 % bij de versies met 60 kWh-batterij.

By |2015-05-18T07:57:41+00:00maart 18th, 2015|Algemeen Nieuws|0 Comments

About the Author: