Wereldrecord: de langste file met elektrische auto’s

We zijn een nieuw wereldrecord rijker: wij Nederlanders hebben het voor elkaar gekregen de langste file ter wereld met elektrische voertuigen te maken. Zondagmiddag stond de A270 vlakbij Helmond vast door een file van elektrische auto’s, scooters en allerlei andere elektrisch aangedreven voertuigen.

Meer dan zeshonderd voertuigen stonden in de rij. Uiteraard waren er veel auto’s: Tesla’s, Nissans en  Renaults, maar ook Kia’s, Hyundai’s. BWM’s, Volkswagens. De diversiteit is veel groter met enkele Opels, Smarts  en aangepaste oldtimers zoals een Citroen DS elektric. Andere voertuigen waren Zero motoren, Segways en trikkes. Speciale aandacht was er voor hele bijzondere voertuigen, zoals een elektrisch aangedreven ezel, de prachtige racewagen van InMotion, een motor van Storm, de bijzondere Stella Solar en een Burton.

VORIG RECORD BERLIJN

De tocht is georganiseerd door Rotary Club Eindhoven. Het vorige record was gevestigd in Berlijn: daar deden 577 voertuigen mee. Met deze rit reden ruim 700 voertuigen over de A270.

AUTOMOTIVE CAMPUS

De tocht ging van start vanaf de Automotive Campus in Helmond. Er waren zondag ook diverse demonstraties, workshops en presentaties. Deelnemers konden onder andere diverse voertuigen uitproberen en meer te weten komen over duurzaam vervoer. De opbrengst van de tocht gaat naar De Ontdekfabriek in Eindhoven: zij ontwikkelen een lesprogramma waarbij basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio nader kennis maken met techniek en duurzaamheid.

ECOTAP LAADPUNTEN ZORGEN VOOR ELEKTRICITEIT

Ook Ecotap heeft hier zijn steentje bijgedragen. De Rotary Club Eindhoven heeft Ecotap gevraagd om verschillende EV’s van electriciteit te voorzien door middel van 20 Ecotap laadpunten. Binnen 1 dag waren alle 20 laadzuilen operationeel. Volgens het systeem van Ecotap hebben ongeveer 320 Elektrische voertuigen hiervan gebruik gemaakt.

bron: Metro

By |2017-03-29T12:26:39+00:00maart 29th, 2017|agenda, Algemeen Nieuws, dealers, Ecotap Nieuws, gemeente nieuws, Innovatie, Nieuwe Oplaadpalen Geinstalleerd, nieuws over laadpunten voor fietsen, scooters en scootmobielen|Reacties uitgeschakeld voor Wereldrecord: de langste file met elektrische auto’s

About the Author: