Wiebes: onderzoek laadgedrag leaserijders met plug-in hybrides

Maken de leaserijders in een plug-in hybride wel gebruik van de mogelijkheid om elektrisch te rijden? Dat is een vraag waar staatssecretaris Wiebes een antwoord op wil hebben.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het laadgedrag beter kan, maar Wiebes wil onze belastingcenten nogmaals inzetten om vast te stellen hoe vaak een geleasede plug-in hybride nou werkelijk aan de laadpaal wordt gehangen. In de Kamer hoorde hij geklaag over hybriderijders die het alleen maar om het fiscale voordeel gaat en niet de moeite nemen om hun auto op te laden. Gewoon lekker blijven tanken; de benzine is toch ‘goedkoop’ op het moment.

Wiebes wil nu leasemaatschappijen vragen om gegevens met hem te delen en met betrokken partijen overleggen hoe we de plug-in hybride leaserijder elektrisch kunnen laten rijden. Hij belooft dat er niet meteen “ingewikkelde wetgevingstoestanden” komen. Om te beginnen moet het belastingplan met de nieuwe bijtellingsregels nog worden goedgekeurd door beide Kamers. Dit moet voor 31 december gaan gebeuren. Het onderzoek naar het laadgedrag van plug-in hybride leaserijders volgt begin volgend jaar. (via BNR)

By |2015-05-18T07:52:38+00:00maart 22nd, 2015|Algemeen Nieuws, Ecotap Nieuws|0 Comments

About the Author: