stan-coppelmans-ecotap
WSD als opstapje naar volwaardige baan

Paspoort

Naam: Stan Coppelmans (22)

Woont in: Middelbeers

Werkt bij: Ecotap, Boxtel

Vrije tijd: enthousiast lid van vogelvereniging De Beerse Vogelvrienden en hobbykweker van zebravinken en diamantduiven

Streamer

‘Weet je dat ik mijn rolstoel niet meer zie?’

STAN COPPELMANS PROGRAMMEERT BIJ ECOTAP IN BOXTEL

‘WSD als opstapje naar volwaardige baan’

‘Samen op weg naar goud’. De tekst op de gouden laadpaal bij de entree van Ecotap is ook van toepassing op Stan Coppelmans. Nadat Stan zijn diploma had behaald op de Mytylschool in Tilburg, ging hij aan het werk op de montageafdeling van WSD in Boxtel. De jonge twintiger toonde ambitie en stroomde na een kort leertraject bij de technische dienst door naar een leuke detacheringsbaan bij de bekende producent van laadpalen voor elektrische auto’s, óók in Boxtel. “Ik leer veel door het gewoon te doen.”

“Ik heb altijd een technische baan geambieerd”, vertelt Stan nadat hij zijn programmeerwerk bij Ecotap even heeft onderbroken. “Op de Mytylschool heb ik wel wat technische vakken gehad, maar bij de technische dienst van WSD ben ik het vak pas écht gaan leren. Zo heb ik gewerkt aan de aandrijving van transportbanden.” In het najaar van 2020 kwam Ecotap in beeld. “Ik ben leergierig en wilde stappen zetten. Ecotap bood mij de kans op mee te werken aan de productie van laadpalen. WSD was een mooi opstapje naar een volwaardige baan.”

Programmeren en testen
Stan is door WSD gedetacheerd bij Ecotap en wordt elke werkdag met een taxibusje van Middelbeers naar het bedrijf aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel gebracht. ’s Avonds wordt hij weer naar huis gebracht. “Ik houd me vooral bezig met het programmeren van technische modules die in laadpalen zitten. Ook ben ik betrokken bij het testen van deze modules. Soms werk ik ook mee aan de montage van dit kleine maar onmisbare onderdeel van de laadpaal.”

De coronacrisis was in 2020 van invloed op Stans werkzaamheden. “Vanwege alle coronamaatregelen kon ik ruim anderhalve maand niet werken omdat de taxibusjes niet reden voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel. Maar ach, dat is opgelost. Ik vind het vooral vervelend dat ik door corona niet naar PSV kan. Ik heb een seizoenkaart maar ben dit seizoen nog niet in het stadion geweest.”

Maximale wilskracht
Ecotap is content met Stan, die sinds november 2020 vier dagen per week programmeert. ,,Ons bedrijf kiest heel bewust voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt technisch inkoper en werkleider Paul Salomons. “Dat we dit goed doen blijkt wel uit het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), dat we in januari 2021 hebben gekregen. We willen koploper zijn als het gaat om de inzet van mensen met maximale wilskracht. Stan is een goed voorbeeld van iemand die ondanks een beperking doorzet en kansen wil grijpen.”

Paul zegt onomwonden dat Stan meer in zijn mars heeft dan alleen programmeren van laadpaalmodules. “Stan werkt nu enkele maanden bij Ecotap en we zien dat hij zaken heel snel oppikt. We willen hem graag naar een hoger plan tillen omdat we zien dat hij veel meer vaardigheden heeft. We denken dat Stan prima in staat is om bestellingen te plaatsen en contacten te onderhouden met technische toeleveranciers.”

Fijne werkplek
Stan straalt als hij de warme woorden van zijn werkleider hoort. “Ik houd van nieuwe uitdagingen”, lacht hij. “Bij WSD heb ik veel geleerd bij de technische dienst, nu leer ik elke dag bij Ecotap. Of ik last heb van mijn beperking? Nee hoor… Weet je dat ik mijn rolstoel niet meer zie? Ik heb een fijne werkplek en krijg bovendien alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Zo ga ik – net als Ecotap – op weg naar goud.”