jesse011
‘Zakelijk hybride, privé elektrisch’

Waarom zijn keus voor een elektrische auto op de Volvo XC60 viel? “Omdat ik een Zweedse vrouw heb.” Jesse Boeijen (32) uit Cuijk zegt het met een lach. Hij rijdt voor zijn werk sinds anderhalf jaar in de plug-in hybride. Dat bevalt zó goed dat er onlangs zelfs een tweede auto bijkwam: een volledig elektrische Fiat 500. Beide auto’s worden thuis in Brabant opgeladen aan een laadpaal van Ecotap.

Jesse Boeijen weet de betere geneugten in het leven wel te waarderen. Hij verkoopt als zelfstandig agent truffels, delicatessen van hoog niveau. Dat doet hij onder de naam Tartufi. Daarvoor maakt hij heel wat kilometers, zowel in Nederland als in Duitsland. Hij rijdt bewust hybride, met het oog op de afstanden die hij maakt. “Kleine stukjes rijd ik elektrisch maar op de lange afstanden vind ik het prettig om te kunnen tanken.” Jesse koos er ook bewust voor om het opladen aan een laadpaal van Ecotap te doen. “Bij Ecotap krijg je als klant echt het gevoel dat het om jou draait. Er wordt geluisterd naar wat jij wilt en daar wordt dan een hele persoonlijke aanpak op afgestemd. Dat is erg prettig. Daar komt dan nog eens bij dat de service goed is en dat ze altijd bereikbaar zijn.”

Volle accu

De stroom om zijn auto, of beter: auto’s, op te laden wekt Jesse op met zonnepanelen. “Dat wordt allemaal automatisch gefactureerd, van zakelijk naar privé”, klinkt het tevreden. “Ik hang de Volvo als ik thuis ben altijd netjes aan de laadpaal. Met een volle accu rijdt ie ook gewoon lekkerder, voel je dat ie meer power heeft. Hybride rijden bevalt me beter dan ik had gedacht. Ik vind de aandrijflijn ook heel mooi. De combinatie van elektrisch rijden met de brandstofmotor vind ik toch het beste van twee werelden. En wanneer je thuis kunt laden ben je voor de Nederlandse markt eigenlijk gedekt, als je tenminste niet meer dan 300 kilometer per dag rijdt.”

Korte afstanden rijdt Jesse bij voorkeur elektrisch. “Dat voelt vriendelijker”, verwoordt hij het. “En het scheelt enorm qua brandstofverbruik.” De volledig elektrische Fiat bevalt als tweede auto erg goed. “Daar geniet mijn vrouw van. Die auto kan ook lekker aan dezelfde laadpaal als de Volvo. Het voelt bijna alsof we een eigen tankstation aan huis hebben, zeker omdat we ook nog eens onze eigen energie opwekken!”