Laadoplossingen
voor tankstations

Positiviteit tanken? Ecotap biedt het jou én jouw klanten

Als exploitant van één of meerdere tankstations is jou beslist opgevallen dat het aantal elektrische rijders zich doorlopend vermenigvuldigt. Daarmee neemt de behoefte aan elektrisch laden onderweg alsmaar toe. Daarbij benutten de rijders graag vlotte laadoplossingen. Bovendien oplossingen die zichzelf wijzen qua bedieningsgemak. Ecotap snelladers bieden exploitanten van tankstations een effectieve en laagdrempelige introductie in de wereld van elektrische auto’s. De laders zijn zeer toekomstbestendig, interessant voor jouw verdienmodel en makkelijk op te schalen én uit te breiden. Bij Ecotap “You’re in advance”.

De mooiste tussenstop

Voertuigen kunnen steeds sneller laden dankzij Ecotap snelladers én omdat de accucapaciteit van nieuwe elektrische auto’s onverminderd toeneemt. Automobilisten staan daarom steeds korter langs de weg te laden. Daardoor vormt jouw tankstation een gewilde tussenstop voor elektrisch rijders. En als tankstation verzeker je jezelf ermee dat jouw verdienmodel robuust blijft. Wil je weten hoe dit allemaal precies werkt en welk perspectief Ecotap jou daarbij te bieden heeft? Neem dan vandaag nog contact op via 31 (0) 411 – 210 210 of info@ecotap.nl.

Kansen voor tankstations

Zonder twijfel is elektriciteit veruit de populairste schone brandstof. Elektrische voertuigen die zijn opgeladen met groene stroom stoten namelijk geen CO2 en fijnstof uit. Dat betekent dat het een zeer duurzame mobiliteitsoplossing betreft. Niet verwonderlijk dus dat het straatbeeld snel aan het veranderen is en het aantal voertuigen dat rijdt op fossiele brandstoffen substantieel reduceert. Dit biedt kansen voor tankstations. Ecotap biedt je de passende blauwdruk voor jouw brandstofstation(s). Laat je gauw informeren en maak een afspraak.

In 4 eenvoudige stappen zakelijk laden geregeld

 1. Gratis adviesgesprek
  Via onze helpdesk – +31 (0)411 74 50 20 informeren we je graag over de bijzonderheden o.b.v. jouw situatie en verwachtingen.
 2. Locatiecheck
  Na verstrekking van jouw postcode brengen we graag de dichtstbijzijnde dealer/ installateur bij jou in beeld.
 3. Offerte
  Via de Ecotap dealer/ installateur ontvang je z.s.m. een concreet voorstel o.b.v. de door jou verstrekte informatie en aanbevolen uitvoering.
 4. Installatie
  Na beantwoording van eventuele vragen en schriftelijk akkoord op de offerte wordt de installatie van jouw Ecotap laadoplossing(en) ingepland en uitgevoerd.

24/7 Ecotap support

Bij Ecotap doen we het maximale om het jou gemakkelijk te maken. Mocht je dus een vraag hebben over het elektrisch laden, dan helpen wij je heel graag op weg. Dat kan via jouw dealer/ installateur, de informatie op onze internetsite, een chat en zeker ook via onze helpdesk. De helpdesk is voor jouw gemak zelfs maar liefst 24/7 bereikbaar via +31 (0)411 74 50 20.

Laadpas aanvragen

Heb je al een Ecotap-account, dan kan je via het contactformulier in jouw account zelf een aanvraag doen. Het contactformulier vind je daar door rechtsboven in de groene balk op het envelop-icoontje te klikken. Geef hierin het aantal pasjes/ sleutels aan die je wilt aanvragen. Het eerste pasje is gratis, daarna kosten ze € 2,- per stuk excl. BTW. De prijs van een laadsleutel is € 5,95 excl. BTW. Bij verzending naar het buitenland gelden verzendkosten.

Veel gestelde vragen

Als je actief bent in het zakelijke segment, dan valt er bij Ecotap veel te kiezen. Daarbij is het wel van belang om een inschatting te maken van het aantal beoogde gebruikers en de bezoek-/ laadtijd. Op deze wijze ontstaat inzicht in de te verwachten bezettingsgraad en bijbehorende oplossing. Wordt het één of meerdere enkele laders, duoladers of snelladers? Oplossing aan de wand of als zuil? Samen selecteren we de best passende oplossing.

Zowel de bemanning van de Ecotap Helpdesk als onze gecertificeerde installateurs zijn bekend met de geldende wet- en regelgeving. Samen maken we inzichtelijk welke voorwaarden en regels voor jouw situatie aan de orde zijn. Plaatsing geschiedt dus alleen als alle seinen op groen staan. Vervelende verrassingen zijn bij Ecotap uitgesloten.

Er zijn natuurlijk minimale voorzieningen vereist om het elektrisch laden mogelijk te maken. Afhankelijk van de gekozen laadoplossing o.b.v. de beoogde bezettingsgraad kan vastgesteld worden of jouw huidig energienetwerk al in voldoende mate kan voorzien. Mocht dit onverhoopt ontoereikend zijn, dan stellen we dat vast en via onze gecertificeerde installateur in de regio zal vervolgens bestudeerd worden welke aanvullende voorzieningen vereist zijn. Je ontvangt daartoe dan in voorkomend geval een passend voorstel.

Bij Ecotap zijn (snel)laders verkrijgbaar die universeel inzetbaar zijn voor alle elektrische voertuigen met een CHAdeMo of CCS aansluiting. Daarmee wordt ongemak bij de bezoeker(s) voorkomen en kan iedereen jullie locatie weer opgeladen verlaten.

De snelheid waarmee een elektrisch voertuig volledig opgeladen wordt, heeft te maken met de gekozen (snel)lader, maar zeker ook met het lokale stroomnet. Deze kunnen qua capaciteit flink verschillen, en dat zegt ook heel veel over de laadsnelheid. Is bij voorbeeld een 3-fasenaansluiting aan de orde, dan verloopt het transport van de elektriciteit uiterst vlot. Voorwaarde is trouwens wel dat het voertuig e.e.a. ook vlot kan transporteren.

De laadoplossingen worden standaard uitgevoerd in de kleuren en met de beelddragers van Ecotap. Is de uitvoering gewenst in de eigen kleuren, met of zonder eigen logo, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het type oplader én het aantal waarvoor je kiest, gelden er meerkosten. Informeer er gerust even naar.

Laadpalen voor alle elektrische vervoersmiddelen

Ecotap duoladers

Ecotap snelladers

Schrijf je nu in voor EcotapNews